Развитие по случай, който разбуди духовете в обществото преди няколко

...
Развитие по случай, който разбуди духовете в обществото преди няколко
Коментари Харесай

Шофьорът, който отне живота на Ани и Явор: Съжалявам, беше жив кошмар, не видях никой преди сблъсъка

Развитие по случай, който разбуди духовете в обществото преди няколко месеца и провокира митинги. Шофьорът, умъртвил при злополука на столичния бул. „ Сливница “ двама млади, с първи коментар за случая пред bTV.

„ Съболезнования изричам, в действителност скърбя, не съм желал. Съжалявам, че лиших нещо толкоз скъпо, в действителност се разкайвам за това, което стана и съжалява. Като се върна в това, което се случи, то беше като жив призрачен сън, не знам, не знам, не желая да се връщам там, само че това, което си припомням, че не видях никой преди конфликта и всичко изведнъж се случи “, сподели Адриан Антонов.


Той е пуснат на независимост с мярка подписка, оповестиха от Софийския градски съд. Това е станало на четвърти юли, а съдът е изменил мярката му, тъй като младежът е упрекнат за закононарушение по несъобразителност, за което по закон не може да бъде арестуван за повече от два месеца.

 

Адвокат Димитър Марковски изясни за какво Адриан е на независимост.

„ Приближи съвсем оптималният период, който той по закон може да бъде арестуван. Така че претекстовете на съда бяха еднопосочни. Отделно от това прокуратурата не стачкува неговото освобождение, което в тази обстановка беше безусловно юридически обикновено. Законът е приел, че това е допустимо за оптималния период на задържане. Това значи, че става въпрос за един закономерен правосъден акт “, разясни той.


Протестиращите ще внесат оферти за законодателни промени
Марковски разяснява и използването на алкохол от пешеходците, което е част от делото.

„ Според мен това въздейства върху събитията от въпросната вечер. Юридическото отражение по този въпрос е обвързвано с това, че всеки пешеходец, който използва алкохол - това се отразява на неговата съгласуваност, на неговите качества да възприема. Аз не споделям, че те са отговорни, споделям друго – споделям, че постоянно законодателят взима под внимание и държанието на пешеходците, които са участници в придвижването “, съобщи Марковски.

 

Припомняме, че лидерът е карал с 50 км в час над допустимото, а починалите младежи са пресичали на пешеходна пътека.

Именно за нея адв. Марковски разяснява, че постоянно всеки пешеходец би трябвало да се огледа за пътната конюнктура.

„ Тя не е негово безусловно право ( пешеходната пътека - бел. ред.) “, сподели той.

 

Това, че е карал с двойно по-висока скорост от позволената, ще му повлияе. Затова ще вървим в съда с Адриан. Тази скорост му ангажира и наказателната отговорност по делото “, призна въпреки всичко юристът.

 

„ На еднакъв сектор, където всеки знае, че има кръстовище, светофар, пешеходна пътека не може да се движиш със 100 км/час, а е нужно да се огледа, да понижи и да планува, че оттова ще минат хора “, разяснява един от протестиращите против освобождението на Адриан. 

 

„ Абсурд е да се измислят такива неща. Замислете се! Ако това са вашите деца, каква сигурност ще имате и ще вярвате ли, че в тази страна има правдивост и правда? Не става въпрос някой да бъде наказан. Хората би трябвало да внимават с каква скорост се движат. Това не е автомагистрала, а град, в който живеят хора “, сподели още той.

 

На мястото на злополуката и тази заран има събрани хора, които живеят в квартала.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР