Развитие на двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха днес,

...
Развитие на двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха днес,
Коментари Харесай

Министър Янев разговаря с арежнтинския посланик

Развитие на двустранното съдействие в региона на защитата разискаха през днешния ден, 25 януари, министърът на защитата и изключителният и пълномощен дипломат на Република Аржентина в нашата страна Н. Пр. Алфредо Атанасоф на среща в Министерството на защитата.

„ България и Аржентина като две демократични страни, въпреки и географски раздалечени, имат обичайно положителни и другарски взаимоотношения в редица сфери и споделят общи полезности във връзка с сигурността “, означи министърът на защитата. Той уточни, че подписаният през 2016 година „ Меморандум за съгласие сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Република Аржентина “ е добра основа за задълбочаване на взаимоотношенията в областта на защитата и по-специално военното образование, военната медицина, както и научно-изследователската активност, в това число в проучването на Антарктика.

По предложение на аржентинската страна бяха разисквани вероятностите за развиване на военно-техническото съдействие и бяха набелязани стъпки за неговата реализация, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР