Развита Африка срещу загнила България: позорен проект представя страната ни

...
Развита Африка срещу загнила България: позорен проект представя страната ни
Коментари Харесай

Развита Африка срещу загнила България: позорен проект, избран от Министерството на културата, начело с проф. Минеков, ни представя във Венеция

Развита Африка против загнила България: срамен план показва страната ни във Венеция. Спечелилият противен план е единствено едната страна на проблематичното ни присъединяване. Оказва се, че освен той, само че и цялата процедура на състезанието повдига доста въпроси към неговите уредници. А уредник е страната в лицето на Министерството на културата, отпред на което сега е проф. Велислав Минеков, оповестява БГНЕС.
Позорен и неприличен план ще съставлява България на най-авторитетното в света архитектурно биенале, провеждащо се във Венеция, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Страната ни за повторно след 14-годишно спиране ще взе участие на този най-авторитетен конгрес в света на архитектурата. Темата на тазгодишното издание е обвързвана с бързото развиване и възхода на Африка и е озаглавена „ Лаборатория на бъдещето, въодушевена от Африка “. Тя е определена от кураторката Лесли Локо.
Докато всички страни по света се стремят на сходни конгреси да покажат най-хубавото от себе си, с цел да могат да притеглят благосклонности, които след това да бъдат осребрени с вложения и другарства, Министерството на културата е решило да заложи на противоположния метод. На фона на развита Африка, България ще покаже грозотия и съсипия.
Спечелилият план, съдържащ доста фотоси, което също не е добре признато на Венецианското биенале, демонстрира разрушени учебни заведения, изоставени и ръждясали детски площадки и всевъзможни отрицателни неща в този дух. Идеята на този план е мощно подложена на критика, тя не може да впечатли с нищо чужденците, дори тъкмо противоположното резултатът ще бъде негативен. Може би създателите и журито, което го е приело, робуват на подправената визия, че страната ни е по-зле от Африка, което естествено не е по този начин.

Спечелилият противен план е единствено едната страна на проблематичното ни присъединяване. Оказва се, че освен той, само че и цялата процедура на състезанието повдига доста въпроси към неговите уредници. А уредник е страната в лицето на Министерството на културата, отпред на което сега е проф. Велислав Минеков.
На 4 януари 2023 година Министерски съвет одобри решение за присъединяване ни в 18-ото издание на Венецианското биенале за архитектура, което ще се организира от 20 май до 26 ноември 2023 година във Венеция. „ Участието на страната в сходен интернационален конгрес … подкрепя издигането на интернационалния престиж на България и потреблението на нейния потенциал за реализиране на значими външнополитически цели и цели “, акцентират от Министерски съвет.
Според правилника за национално присъединяване на Биеналето единствено държавна институция (governmental authority – бел.ред.) като МК може да е формален представител и уредник, а не социална или неправителствена организация. Конкурсът, проведен от страната, е с жури, доминирано от членове на Камарата на архитектите в България (КАБ) – общо четирима от седем, като от страна на МК е включен единствено един човек – началникът на кабинета на министъра Боби Данаилов. Другите двама членове са от Съюза на архитектите в България (САБ), който е положил доста старания през годините да имаме присъединяване в този влиятелен конгрес.
Тук би трябвало да напомним, че италианците през миналите години не са ни допускали до присъединяване на предните няколко биеналета, тъй като КАБ са упорствали да провеждат и журират. Явно тази година са съумели да намерят метод и да се скрият зад страната, която ще заплати сметката, до момента в който КАБ се разпореждат. КАБ, съгласно Закона за камарите, имат и друга функционалност, която е обвързвана с лицензи, авторски права, архитектурен бизнес, т.е. те са много надалеч от творчеството. Камарата неправилно преглежда Венецианското биенале като официозно ревю на архитектурно-строителната промишленост, до момента в който Биеналето, дефакто, е за креативно изпробване на новаторски, концептуални хрумвания, граничещи с другите изкуства, като видео и цифрови съоръжения и даже пърформанси.
 

За сходни изобретателни биеналета и креативната страна на архитектурата е основан и работи креативният съюз САБ, който е имал единствено 2 члена в журито от 7.
Конкурсът е подложен на критика и поради подозрително късия период от 26 календарни дни. Той е разгласен на 20 декември следобeд до 16 януари в 12.00 часа на обяд, като тук се включват дългите празници по Коледа и Нова година, които естествено са почивни дни.
Поражда подозрение и ниският бюджет от 70 000 лв., което в действителност е горният предел, с който дефакто се заобикаля Законът за публичните поръчки, с цел да няма обжалване.
Конкурсите за Биеналето в другите европейски и прилежащи страни нормално са двустепенни, за 2-3 месеца с 200-300 000 евро бюджети.
След 14 години спиране България ще бъде показана на Венецианското биенале от план с доста слаби архитектурно-естетически качества, неприличен, нихилистичен и позорящ. Неговият създател е на 33 години и даже не е живял в соца и експлоатира неразбираема за него тематика.
Заради сходни планове не би трябвало да се учудваме, за какво преди към 14-15 години България беше показана по един доста нелицеприятен метод в една чешка артинсталация, символизираща Европа. Първо е належащо да се почитаме ние, в случай че желаеме и другите да го вършат.
Източник: БГНЕС
Следвайте " Гласове " в
 
 
25 Яну 202380722 Яну 202362119 Яну 2023342619 Яну 2023238501 Яну 2023552021 Дек 20222352КоментариС ГЕРБ вечно в сърцето29 Яну 2023 11:44ч.
Явно оня чешки евреин се оказа прав като ви оприличи в своя апаратура на турско клекало. 80 % от българите и 100 % от макетата сте биологичен отпадък.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати нов29 Яну 2023 12:15ч.
Циганин? Турчин? Емигрант?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Биологичен боклук29 Яну 2023 12:35ч.
При всяко състояние
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Христо29 Яну 2023 13:22ч.
Циганите и турците нямат никаква виновност...просто " пази Боже, сляпо да прогледа "...поредната еничарскап сбирщина миеща чинии в европата
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати С ГЕРБ вечно в сърцата29 Яну 2023 17:33ч.
Всеки дал своя вот за герб заслужава ориста си.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Стефан доктор Чолаков29 Яну 2023 20:10ч.
Уважаеми форумци, не забравяйте че с изключение на естествени хора и тролове тук разясняват и хора със психологични отклонения, като горния субект и " от остаряла коза яре " "
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мила от Марс29 Яну 2023 23:44ч.
Хора с психологични отклонения са наподобява и създателите на плана, който би трябвало да ни съставлява. А също и тези, които са го одобрили. Може би би трябвало да се изкаже някой способен експерт, що за мазохист би трябвало да си, с цел да ти доставя наслаждение по този начин да се самоунижаваш и нараняваш, а също и да предизвикваш другите да го вършат. Подобни екземпляри се подвизават нормално в " културните и интелектуални среди ", а също и на държавни позиции. С такава " културна политика " врагове не ни трябват. Даже македонец не е кадърен на чак подобен " език на омразата ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати доктор Гилотен30 Яну 2023 0:52ч.
Моля не режете главата на това. Може да разберем по какъв начин цялостна олигофрения, съчетана с ниско или никакво обазование, арийски хрумвания и соросоидизм водят до недъгавост.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати София29 Яну 2023 12:32ч.
За страдание българите в архитектурно отношение не могат да предложат нещо доста. Покажете барем новопостроено учебно заведение от съвремен европейски вид. Ами, не можете, тъй като в България просто няма такива учебни заведения. Всички са от времето на соца, както и грозните панелки, които украсяват София.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Европейско " значи гадно, гнусно, нездравословно, педерастко29 Яну 2023 12:36ч.
Не ни трябват повече европейщини. Направо се осра страната с " европейски " неща.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати europe29 Яну 2023 13:09ч.
Ти не си излизал от селото си, с цел да видиш нови европейски учебни заведения, извънредно истински в архитектурно отношение. А като не те интересува европейското, тогава не се явявайте на европейски конгреси и състезания като този във Венеция. Именно за него става дума, а не за твоето мнение. Грозни в архитектурно отношение са за жалост градовете в България.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Баба29 Яну 2023 15:09ч.
Панелките били грозни... Ми какво да кажем за модерна та " архитектура ", насрала всякаква мисъл за хубост и градоустройство?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати А на мен ми харесва " изобретателната концепция " на българския проект29 Яну 2023 16:09ч.
тъй като е блестящо доказателство за рецесията в която се намира страната ни откогато станахме част от " груповият Запад "! Ако не друго - най-малко е откровена илюстрация
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Виждал ли си29 Яну 2023 16:35ч.
първо европейско учебно заведение? Живея от 2001 година в чужбина и мога да ти подсигурявам, че нашите учебни заведения са доста по-добри. Друг е въпроса, че като всяко нещо би трябвало да се поддържа. И тук учебните заведения не се строят всяка година, а са на по 60-70 години здания, а и не всички са с добра подръжка. На отворени порти като бяхме в едно такова, в Германия, трябваше да внимаваме, че в един от коридорите тавана се ронеше..
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Случаен29 Яну 2023 19:05ч.
Грозно е всичко издигнато в последните години. Да панелките са грозни поради усвоените балкони и залепените изолации. По соца ни даваха боя- гратис да си освежаваме фасадите и остъклените беше неразрешено, както и просторите откъм булевардите. А и нямаше решетки. Представяте ли си? Когато отидох в Италия 80 те бях учуден от решетките по прозорците, грозота. Предпочитам сивотата и стила пред труфя и разностилието, а градовете ни са грозни, тъй като не се поддържат. Факт е че в този момент е по грозно, доста по- грозно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати А на мен ми харесва " изобретателната концепция " на българския план 29 Яну 2023 16:09ч. тъй като е блестящо доказателство за рецесията в която се намира страната ни откогато станахме част от " груповият Запад "!30 Яну 2023 7:28ч.
Точно!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати НДК29 Яну 2023 12:58ч.
И и като се има поради, че тази съсипия я докараха на България точно такива като Минеков и компания, които нямат нищо общо с гения на бащата и тъста на Минеков, в този момент е цинично тъкмо този Министър на некултурата да показва България, където и да е с сходни планове. На всичкото от горната страна същите тези псевдоинтелигентни жълтопаветници утвърждават финансирането с оръже на войната в Украйна, с което разрухата, докарили ни за 30 години, да състигне оптимално бързо и желаещата да се причисли към биеналето на разрухата Украйна. Разбира се вършат го с фантазията да навредят на Русия, само че в действителност вредят на самите себе си. Това което демонстрират във Венеция е личното им грозно и озъбено лице. Не България, а тези бездуховни, халтурни подгъзници би трябвало да се срамят от уродливото си лице. Лицето на България е друго. Но би трябвало да имаш очи и душа, с цел да го видиш.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати въпрос29 Яну 2023 13:13ч.
Какво имаш поради под " Лицето на България е друго. "??? Разкажи за него с думи, само че по повод архитектурата (не архитектурата за богатите, обаче).
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Христо29 Яну 2023 13:27ч.
Голямата архитектуа се прави от богатите...бедните живеят в корторите...Люлин, Дружба и тн...от век, века е по този начин...останалото е елементарен социализъм
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати europe29 Яну 2023 13:37ч.
За разлика от България в Европа се строят съвременни и нови лечебни заведения и учебни заведения, които са благосъстоятелност на общините и обслужват цялото население. Бг " политиците " приказват за просветителни промени и такива касаещи опазването на здравето. Без нови и съвременни бази обаче реформитe са невъзможни.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Баща ми бояджията29 Яну 2023 13:55ч.
Лицето на България е такова, каквото искаш да го виждаш постоянно и каквото се стремиш да го постигнеш всеки Божи ден. Лицето на България е Боженско, когато го рисува Майстора и уродливо, когато го стартира псевдо-майстора Минкулт Минеков, който вместо да гради и реставрира, го разгражда и замеря с яйца и багра. Какъвто министъра, такива и архитектите му, такива и фотографите му.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати времето на баба ми и прабаба ми29 Яну 2023 14:48ч.
Говориш за времето на баба ми и прабаба ми. А в този момент, през ХХI век къде е " Боженското " в архитектурата на България?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати времето на баба ти...29 Яну 2023 15:42ч.
Че какво му е на времето на баба ти и прабаба ти? Бас държа, че бабите ти са по-яки и по-мъдри дами, които от нищо са създали нещо, а не от нещо да създадат нищо, като техните наследници, които не почитат нито времето, нито времената. И резултатът е налице - и то тях не почита, лишило им е сетивата.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати България ЗАКРИВА учебни заведения със скорост 1400 / 33 години!29 Яну 2023 16:17ч.
Кой има време да изследва новите " европейски " учебни здания и развиването на този вид, с каква цел да го стори?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати europe 29 Яну 2023 13:37ч. За разлика от България в Европа се строят съвременни и нови лечебни заведения и учебни заведения, които са благосъстоятелност на общините и обслужват цялото население.30 Яну 2023 7:30ч.
Я, па, я? И къде това? Примери?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Объркàл се е индивидът!30 Яну 2023 7:32ч.
Верно се строяха лечебни заведения и учебни заведения, които да обслужват цялото население, само че по време на социализма в България.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Арджуна29 Яну 2023 13:17ч.
Емигрантите от България в чужбина множеството са много озлобени и смачкани и това е обикновено, само че не е обикновено да си хвърлят мизериите когато могат. Само замърсяват медиината среда. А другояче деградирали детайли има на всички места - и в африка, и в белгия, и в холандия, и в германия и по този начин нататък. Качествени хора към момента има, популярност Богу, и поради тях светът към момента не е отишъл по дяволите.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Общи приказки!29 Яну 2023 13:22ч.
Ти откри топлата вода. Говори по тематиката.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати 29 Яну 2023 13:17ч. Емигрантите от България в чужбина множеството са много озлобени и смачкани и това е обикновено, само че не е обикновено да си хвърлят мизериите когато могат. Само замърсяват медиината среда.30 Яну 2023 7:35ч.
Това е тематиката. Емигрантите са тематиката, тъй като са закрили в България 1400 учебни заведения за 33 години.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z29 Яну 2023 13:29ч.
Румбата Радев толкоз си може... до момента трябваше да е изгонил тоя прогнил соросоид с камъне, само че нали и той слугува на сорос - седи и гък не споделя!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати секи трети ден29 Яну 2023 13:46ч.
секи трети ден, Истучникъ заставал пред угледалото да бръсни лисата си брада. да си й пуска така - ми, един тример, бе. ма, изискан да си съ праи, бате. и симпатиа да привличъ, и да впичътлява чуждинцити, и да си я усрибрявъ красутатъ. в тоа дух. и секи път разпознавал в лицету насреща, колку срамну наподобява. ма, що? ми, брадата му лиса, бе! и нооу мъчително му ставало да са сръвнява с международнуто пуложение. ма, пуне нихилистичин и пузорящ джендар още не бил станал, бате - туй самичак моел си преценява. … и почнал креативен така да съ присеща, колку по е непрекъсната цепя процедура, ми, от цепя нейна потчинена цел, бе бате. и щом се сетил, обарнал оглидалуто с лицету кам стената. и днеска още върви там да са испрвя пред гърбъ на опъкоту оглидалу, да го експлуатиръ и съ вдахнувявъ. ми, така към този момент дори нема непунятна тематика за Истучникъ. единствено неприатнуто унуй тъквос едно самнение - ми, то остава, бате, също като е по вица от преди времето на соцъ.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk29 Яну 2023 13:59ч.
Пропагандираме екологичните въглища от Южна Африка за Европа, пренебрегвайки собснвените си налични ресурси, щото не са зелени!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И какво демонстрират обстоятелствата (Картини от една галерия на Мусоргски)29 Яну 2023 14:04ч.
Че който отхвърли социализма го чака мизерия и грозотия за голямото болшинство и първокласен и хубав живот за останалото малцинство. Отказахме се от българския социализъм на Т. Живков, щото бил недоносче, родило се в недоразвито за него общество, с цел да стигнем до ганювския капитализъм на Тиквун, който не е за разказване, прочут ни е до болежка. Общото сред тях е, че и двата обществени модела бяха наложени от външни фактори и осъществени от вътрешни прослойки, едните трябваше да колективизират принудително и градят новото, а другите " законно " да приватизират, събарят и крадат остарялото. Общо е и че народонаселението единствено стои, гледа сеир и разяснява, като че ли това се случва на някого другиго, на театрална сцена, а гледащите са в публиката. Тоест не са субекти, а единствено обекти, както се показва професор Иво Христов. Никой не отбрани селяните когато принудително ги лишиха от земята им и направиха жители и служащи, след това никой не реагира когато разрушиха и ограбиха издигнатата от всички благосъстоятелност. Не бяхме като поляците когато ни колективизираха, нито пък бяхме като чехите и унгарците когато ни приватизираха. Такива са обстоятелствата, можете да ги видите сами и без да ходите на изложбата, не ни харесват и около тях и професор Христов, че приказва за разрушената обществена тъкан, за неналичието на общностно мислене и отговорност към ориста си, значи и към свободата си.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Bananas29 Яну 2023 14:14ч.
Браво на екипа, който взе участие във Венеция! Какъв по-добър метод да покажем на света, каква бананова република сме и по какъв начин за 30г ни трансфораха в аналог на африканска страна...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Поздравления за Министъра!29 Яну 2023 15:06ч.
От дадена си мисля, че е належащо да се демонстрира истината за средата в която живеем. А не лъскавите фотоси от определени дребни места, в които са вложени доста средства за реституция. Т.е. да се покаже огромната разлика сред 90% от публичните места на България, които се крият и 10% с кото някой се пробва да показа неестествен прогрес от участието ни в Европейски Съюз.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Някои хора са много зле осведомени за Африка29 Яну 2023 15:46ч.
Вижте в Нета в какви учебни заведения учат в някои африкански страни, по какъв начин са оборудвани и на какво техническо равнище. Ще ви падне шапката. Не е на всякъде по този начин несъмнено, само че някои са изпреварили България с десетки години.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Добре е да се засрамим, България умира до момента в който “спасяваме ” на Украйна29 Яну 2023 15:51ч.
Затваряйки си очите за истината, какво вършим? Номерът на щрауса с какво ни оказва помощ? Такава ли е България сега? Такава е! Какво би трябвало да създадем? Да се опитаме да променим нещата или да охулим този, който е дръзнал да ни покаже истината?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ама, извинете,30 Яну 2023 0:23ч.
Това ли е задачата на въпросното биенале, ние за това ли участваме там?- да си покажем мизерията, тъй като е реалност, да се самобичуваме пред другите за следващ път и да чакаме и те да го вършат? Аз, доколкото възприемам, задачата е да се търсят някакви креативен решения за бъдещето, някакви нови архит. хрумвания. Ние какво вършим?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ИЗБОРЪТ НА НАЧИНА НА ПРЕДСТАВЯНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПОКАЗВА НЕПОЗНАВАНЕ НА РЕДА НА МОДУЛИТЕ НА БИЕНАЛЕТО ВЪВ ВЕНЕЦИЯ29 Яну 2023 15:34ч.
Биеналето във Венеция се прави всяка година, като през четните години се демонстрират мостри на модерно изкуство (т.е. изкуството от 20 и 21 век, с разнообразни материали, и всевъзможни изчанчени способи и визии, наречени " съвременно изкуство " ). Докато през нечетните години, като 2023-та, биеналето е резервирано за архитектурни мостри. Нашите умници се показват на Архитектурното Биенале (2023) с неща от модерното изкуство. Тотално недоумение на самия формат на събитието. Боже, пази България!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Каквито хората, такава и архитектурата29 Яну 2023 15:42ч.
Добра архитектура и изкуство се вършат в културни и заможни общества. Пример Ренесанса в Италия. У нас “хората с парите ” в последните 30 години са олигарси първенюта и елементарни мафиоти, от тъпанар нагоре. Е, какво има да приказваме повече? И след това, архитектите отговорни! Ами те извършват поръчката на този, който заплаща. До тук с архитектурата като изкуство! И имаме това, което имаме.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Имаше30 Яну 2023 0:13ч.
времена, когато благосъстоянието вървеше с културата и културата с благосъстоянието, а в този момент тези неща не се засичат изобщо. Поне у нас.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати поздравления и от мен!29 Яну 2023 15:46ч.
Тези фотоси от соца, които са настоящи и през днешния ден в България, повдигат един значителен проблем: Отговорните служители и политици считат, че един път направено нещо, то ще трае постоянно, най-малко няколко века. Ама, нали непрестанно си обновяват къщите на село (политиците имам предвид)- я покрив, я керемиди, улуци, двора и т.нат. Така е и в публичната среда- всичко предстои на разпад, и в случай че не се възобновява, съгласно актуалните трендове, средата на живеене стартира да наподобява гротескно и нефункционално, като металните катерушки от фотосите..
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати не би трябвало да се не помнят и29 Яну 2023 16:26ч.
действителните резултати от работата на US4BG в областта на образованието ни през последните доста години.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати haho29 Яну 2023 15:53ч.
Резил, но от друга страна-това си е голата истина. Какво беше и какво ла*но е в този момент.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати без имена29 Яну 2023 16:33ч.
Пътувам много из България, тъй като считам, че преди да ахкаш и охкаш пред хубостите на друга страна би трябвало да опознаеш своята. За мен най- отчайващата панорама е закритите учебни заведения, в градове и села из цялата страна. Сгради и красиви и общоприети в този момент оставени на съсипия. Такава галерия не е за чужбина, а би трябвало да е непрекъсната в постройката на Народното събрание.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И изоставените и рушащи се кантони на всички места по жп линиите29 Яну 2023 16:43ч.
Държава без добър жп превоз, както и без положително обучение на всички места и за всички е самоотписала се страна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати тези руини на някогашните гари благосъстоятелност на БДЖ29 Яну 2023 16:55ч.
са още един от методите да бъде разрушен българския дух, напълно съзнателно! Аз го назовавам Българският геноцид на 21 век. Съвсем съзнателно разрушават и БДЖ, за да ги приватизират някои " по-добри " стопани, целесъобразно " непознати вложители "...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати из речта на Петко Каравелов, декември 1884 г.29 Яну 2023 17:13ч.
при предсатавянето на плана за основаването на Българските ДЪРЖАВНИ Железници: " Построяването на стоманените пътища от частни лица или сдружения е всеки път спекулативно дружество, в което бизнесмените се стремят да вложат капиталите си при най-износни условия. Поради това основната цел за тях е да усилят облагите си - нещо, което в множеството случаи бива в ущърб на страната и е без основна стопанска изгода за популацията от региона на железницата. Съвсем друго е, когато пътищата се строят със средствата на страната и се експлоатират от нея; тогава частните облаги играят второстепенна роля; страната е удовлетворена, когато линията не и носи загуба, и дори се сдобрява с незначителни загуби, стига единствено с това да доставя на популацията улеснения, от които се нуждае една цивилизована страна. "
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати А под този демонстриран резил29 Яну 2023 16:45ч.
Написано ли е " Благодарим ти, демокрацийо! Благодарим ти, Европейски Съюз! ", с цел да е явен генезисът на резила?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Генезисът30 Яну 2023 0:08ч.
на резила не е нито демокрацията, нито Европейски Съюз. Генезисът е бълг. темперамент и нрав.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Това българско присъединяване е единствено друга изява на нихилизма ни29 Яну 2023 16:52ч.
от актуалната ни КИНОпродукция, да вземем за пример. И в новите български филми постоянно се вижда сходно търсене (на интернационалните отличия) посредством умишлена проява на грозна даже уродлива измислена действителност... по образеца на многоуважвания (на запад) съветски режисьор Андрей Звягинцев...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Уке Цветко29 Яну 2023 17:25ч.
Позор е разрухата, мизерията и упадъка, а не проявлението им! Нека види света! Не е ли срам да си крие? А който не има вяра, да се повози из Северозапада да вземем за пример, аз постоянно го върша!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати А след това да мине границата29 Яну 2023 19:22ч.
и след няколко километра да отиде в Зайчар да види какъв брой са зле сърбите без Европейски Съюз.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мило уке, споко!29 Яну 2023 21:53ч.
Изчакай да се видят резултатите от цялостната демократизация на Украйна... Мъчно ми е за естествения човек там, който ще си спомня дълго заглавия като " Прилъстена и изоставена "... за жал.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Доста29 Яну 2023 22:34ч.
Много си наподобяват някак си статуята в Киев " Монумент Независимости Украины — памятник, посвящённый независимости Украины. Монумент расположен в центре Киева на Площади Независимости. " и статуята на София - " Статуята с височина 8,08 m гледа на изток, към пл. Независимост ". Все облечени в черно дами в центъра на градовете гледащи към площади с името Независимост. Соросоидски отпечатък ли е...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023307211 Яну 2023189728 Яну 2023173426 Яну 2023385
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР