Разузнавателен кораб от военноморските сили на Австралия е открил останките

...
Разузнавателен кораб от военноморските сили на Австралия е открил останките
Коментари Харесай

Откриха военния хеликоптер на САЩ, разбил се край Австралия

Разузнавателен транспортен съд от военноморските сили на Австралия е разкрил останките от американския боен хеликоптер, който се разруши край североизточния бряг на страната. Това е декларирала в изказване на министърът на защитата на Австралия Марис Пейн, заяви Ройтерс

По думите на Пейн австралийските кораби са пристигнали на мястото през нощта. Малко по-късно те намерили и останките от хеликоптера.

Припомняме, случаят стана през вчерашния ден, 6 август. От пентагона осведомиха, че конвертоплан " Ем Ви-22 " се е разрушил край североизточния бряг на Австралия.

На борда на военния хеликоптер имало 26 души, 23 от които са били избавени. Останалите трима морски пехотинци обаче останали в неопределеност.

 Пентагона търси трима морски пехотинци
Пентагона търси трима морски пехотинци

Те са изчезнали при авиокатастрофа

Обстоятелствата към случая към момента не са изцяло ясни. От пентагона декларирали, че рухването на летателния обект е акцидент и че все още следствието продължава.

Военноморските сили в Австралия са почнали интервенция по издирването на тримата американци. Първоначално на мястото на случая са били изпратени отдалечени подводници, които да огледат региона на злополуката, преди на мястото да бъдат изпратени водолази.

Към момента обаче интервенцията по издирването на тримата пехотинци към този момент е прекъсната. По-рано през днешния ден станало ясно, че военноморските сили на Съединени американски щати са минали от избавителна задача към интервенция по възобновяване, която може да отнеме няколко месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР