Разумно е да върнем децата в училище. Ще ги редуваме,

...
Разумно е да върнем децата в училище. Ще ги редуваме,
Коментари Харесай

Вълчев: Разумно е да върнем децата в училище

" Разумно е да върнем децата в учебно заведение. Ще ги редуваме, ще се стартира с предпочитаните класове. Но до пролетта ще бъдем в сдържан вид, като редуваме визитата на учениците в образователните заведения с отдалечено образование ", заяви министърът на образованието Красимир в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS. Той добави, че са основани регламенти за несмесване на учениците в образователните заведения. " Следим обстановката седмица за седмица. Голямата заплаха съгласно мен е новият вариант от Англия ", добави Вълчев.
Министърът е безапелационен, че няма да се отсрочи завършването на периода . " През цялото време децата са се обучавали. Учителите не са спрели да работят, даже там, където няма устройства . Имаме обхватно компесаторно образование. Само 1% не вземат участие по никакъв метод в образованието ", безапелационен бе Вълчев. " Засега не считаме да се изместят датите за матурите. Имаме основана организация за провеждането им ", осведоми министърът.
 Бойко Борисов: Възнамеряваме огромните възпитаници да се върнат в клас след 31 януари Бойко Борисов: Възнамеряваме огромните възпитаници да се върнат в клас след 31 януари
Възнамеряваме огромните възпитаници да се върнат в клас след 31 януари, в случай че по този начин добре вървим и управляваме пандемията. Това съобщи министър председателят...
Според Красимир Вълчев, учениците са по-малко заразни, а казусът е класната стая, където има доста взаимоотношение, което способства за разпространяването на болестта. Ако се носят маски, вероятността за предаване на вируса е доста по-малка ", счита министърът на образованието. Той увери, че кандидат-студенскта акция също няма да се отсрочва. Семестрите ще приключат с оценяване в електронна среда, а където има на практика изпити, ще се проведат присъствено. 19 000 учители са декларирали предпочитание да се имунизират, само че не престават да се записват, без да включваме и непедагогическия личност, където също има доста искащи ", съобщи просветителният министър.
" Никога до момента не е имало толкоз средства за обучение. Инвестирахме в учителите, в материалната база. Убеден съм, че това, което вършим в просветителната система, ще даде резултат ", заключи Красимир Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР