Разтревожени сме от развитието на ситуацията в България. Очевидно е,

...
Разтревожени сме от развитието на ситуацията в България. Очевидно е,
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Нещата в България са извън контрол, ЕС ще наблюдава отблизо върховенството на закона

Разтревожени сме от развиването на обстановката в България. Очевидно е, че нещата са отвън надзор. Европейски Съюз би трябвало да се вгледа по-внимателно в спазването на върховенството на закона в България и ЕНП ще се заеме с тази задача. Това съобщи ръководителят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер  Манфред Вебер Манфред Вебер – немски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 година в баварското населено място по време на среща с членове на - Кърджали, които бяха арестувани непозволено по време на последната предизборна акция, след което осъдиха Министерство на вътрешните работи.

В срещата взеха присъединяване и ръководителят на 44-тото Народно заседание и член на ИК на Цвета Караянчева и българските евродепутати Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Асим Адемов.

Представителите на - Кърджали срещнаха Манфред Вебер  Манфред Вебер Манфред Вебер – немски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 година в баварското населено място по какъв начин са били задържани показно пред съгражданите си без да са направили никакви нарушавания. Задържането им е в резултат само на анонимни доноси.

„ Невинността ни беше доказана от българския съд и ние осъдихме Министерство на вътрешните работи “, съобщи Шукри Вели от - Кърджали.

„ Единствената цел беше да уплашат хората в дребните обитаеми места и те да не отидат да гласоподават. Задържаха ни и лежахме в ареста 24 часа, единствено тъй като участваме в акцията на. Заключиха ни по анонимни сигнали, тъй като нямаха никакви доказателства да сме правили нещо неправилно “, споделиха Хюсеин Садък и Митко Хатибов, които също осъдиха Министерство на вътрешните работи поради противозаконните им арести.

Цвета Караянчева осведоми шефа на Групата на ЕНП в Европарламента, че сходни политически репресии от страна на двата служебни кабинети на президента Румен Радев бяха прилагани на първо място към членове и симпатизанти на в цялата страна.

„ Привикваха хората ни да подписват предупредителни протоколи, че няма да вземат участие в пазаруване на гласове, без те в никакъв случай да са правили сходни неща. Обискираха и задържаха само по анонимни сигнали. Подобни дейности бяха присъщи за комунистическия режим в Българи преди 1989 година, в чиито репресивни служби днешният вътрешен министър е бил следовател “, разяснява още Караянчева.



Тя акцентира, че с днешните срещи цели не да се оплаква, а да запознае европейските институции със положението на демокрацията и правата и свободите на българските жители, които са и европейски.



„ Вече имаме и правосъден резултат от Вашите случаи, които потвърждават, че ръководещите ш България не са работили по обективен и политически правилен метод против европейски жители. Ето за какво Европа би трябвало да следи от близко какво се случва в България и ЕНП ще се заеме с това “, сподели още ръководителят на Групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер  Манфред Вебер Манфред Вебер – немски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 година в баварското населено място.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР