Разследват корупция в ЮЗУ “Неофит Рилски с фалшиви подписи и

...
Разследват корупция в ЮЗУ “Неофит Рилски с фалшиви подписи и
Коментари Харесай

Разследват корупция в ЮЗУ “Неофит Рилски” с фалшиви подписи и дипломи без изпити


Разследват корупция в ЮЗУ “Неофит Рилски ” с подправени подписи и дипломи без изпити.

Окръжната прокуратура в Благоевград стартира следствие за корупция в Югозападния университет “Неофит Рилски ”, оповестиха от държавното обвиняване, предава 24 часа.

Става дума за Правно-историческия факултет и информацията, която изнася някогашният учител

доцент Стефан Дечев.
Соред него там са нанасяни оценки на студенти без положени изпити,
на същите са издавани дипломи, като са фалшифицирани подписи на преподаватели, в това число неговия.

“Югозападният университет си резервира правото на отговор, откакто ни бъде предоставена информация по формалния ред по отношение на оповестените изказвания и догатки. Имаме интерес цялата истина да бъде открита ”, гласи позицията на ЮЗУ уеб страницата му.

Преподавателят по история Стефан Дечев напуща университета преди няколко месеца, с цел да стартира работа в различен.
Нанася последните си оценки и вижда, че в минали интервали е подписван от различен човек.
Той към този момент е алармирал Министерството на образованието и науката, като прецизира, че нарушаванията са се случвали в мандата на декана доцент доктор Николай Марин. Той е и теоретичен началник на някогашния основен прокурор Иван Гешев за докторантурата му в ЮЗУ “Неофит Рилски ”.

“Става дума за раздадени дипломи за висше обучение при нанесени оценки от мое име за непроведени в никакъв случай изпити, подписани по всяка възможност от зам.-декана и ръководителя на катедрата доцент доктор Валентин Китанов. Нанесени са оценки отново от мое име още веднъж за непроведени изпити, които оставаха неподписани най-малко към деня на констатацията ми, макар към този момент дадените дипломи, както и един случай на раздадена тапия, без лицето да е било действително студентка, доколкото почеркът наподобява един, а всички дисциплини и сложени оценки, както и подписите след тях, като че ли направени на един мирис в избран миг ”, написа доцент Дечев в сигнала си до МОН. Публикувал го е и във фейсбук. В сигнала изброява и съответни случаи на студенти с факултетните им номера и ползва фотоси на подправяния му автограф.
 Това са част от оценките с подправения автограф на доцент Дечев. Това са част от оценките с подправения автограф на доцент Дечев.
“Съдейки по подписите на сътрудниците ми преподаватели, всички тези съмнителни и неавтентични подписи наподобяват в най-голяма степен подписа на тогава заместника на доцент доктор Николай Марин в Правно-историческия факултет, а точно зам.-декана на Правно-историческия факултет и началник на катедра “История ” доцент доктор Валентин Китанов. Това е изключително видно при сравняване на съмнителните и неавтентични подписи с тези, положени след оценки по дисциплините на Китанов ”, обосновава се Дечев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР