Разследващият журналист Джоузеф Кокс разкри информация за слабите мерки за

...
Разследващият журналист Джоузеф Кокс разкри информация за слабите мерки за
Коментари Харесай

Регистрация с фалшиви документи на една от топ крипто борсите?

Разследващият публицист Джоузеф Кокс разкри информация за слабите ограничения за сигурност на борсата за криптовалути OKX.

Кокс показва какъв брой елементарно може да се сътвори доказан акаунт в платформата, като се употребяват подправени документи за идентичност, паспорти и други законни документи. Това демонстрира явен пропуск в протоколите на OKX за опознаване на клиента (KYC) и битка с прането на пари (AML).

Липсата на строги процеси за инспекция повдига съществени въпроси по отношение на успеваемостта на спазването на нормативните условия от страна на OKX. Въпреки че потреблението на подправени персонални карти и документи не е невиждано, опцията за потребление на тези пропуски в голям брой платформи акцентира систематичния неуспех в надзора на цифровите финансови институции.

След в допълнение следствие, службата за обслужване на клиенти на OKX в Telegram отхвърли констатациите на Кокс като “ “, само че несъзнателно призна, че при основаването на сметки или депозирането на средства не се правят законни KYC/AML процедури.

Това занемаряване на регулаторните стандарти е освен нелегално, само че и основава обилни опасности за улеснение на прането на пари и противозаконните финансови действия.

За разлика от обичайните финансови институции, които прецизно ревизират самоличността, преди да разрешат каквито и да било финансови транзакции, OKX наподобява дава приоритет на удобството пред спазването на разпоредбите.

Съобщава се, че KYC/AML инспекциите се ползват единствено когато потребителите се пробват да изтеглят средства, което оставя платформата уязвима за потребление от злонамерени участници.

Въпреки опитите да оправдаят своите небрежни практики, предполагайки, че други тържища работят по сходен метод, позицията на OKX не съумя да оправдае неспазването на регулаторните стандарти. Разкритието, че и други тържища може да подценяват верните KYC/AML процедури, в допълнение акцентира систематичните проблеми в криптовалутната промишленост.

Освен това когато са били изправени пред въпроса за законността и етиката на своите интервенции, службата за обслужване на клиенти на OKX е запазила безмълвие, което е сигнал за липса на отчетност и бистрота съгласно информацията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР