Разследващите нямат достатъчно капацитет, за да разкриват поръчкови убийства. Това

...
Разследващите нямат достатъчно капацитет, за да разкриват поръчкови убийства. Това
Коментари Харесай

Бившият градски прокурор на София: Разследващите нямат капацитет

Разследващите нямат задоволително потенциал, с цел да разкриват поръчкови убийства. Това съобщи пред телевизия BulgariaOnAir някогашният градски прокурор на София Николай Кокинов. Той уточни, че на службите им липсват агентурна мрежа и оперативни качества.

Според него главният проблем е компликацията за схващане на претекстовете и причинителите при поръчковите убийства. " Трудно е да схванеш какъв е бил претекстът на поръчителя. На българските служби им липсва добра агентура и положителни оперативни качества, с цел да пробият тежките случаи ", съобщи Кокинов. Той се усъмни във версията, че убийството на предприемача Петър Христов е обвързвано по някакъв метод с групата за отвличания " Наглите ". " За мен тук се крие по-скорошен претекст. Или Христов е навлязъл в някакви ползи, или е нарушил нечия непозната територия ", съобщи той.

Издирването на обвинен за ликвидиране с тежка бронирана техника в планината е по-скоро проява на мускули от страна на страната, съобщи Кокинов във връзка дейностите на полицията при търсенето на Росен Ангелов, за който проверяващите настояват, че е направил шесторното ликвидиране в Нови Искър. Той бе открит мъртъв, като съгласно полицията се е самоубил. " Не е нужна бронирана техника, с цел да се залови един причинител на ликвидиране, въоръжен с револвер. Държавата демонстрира мускули по този начин, само че е хубаво тези демонстрации да приключват с резултати ", съобщи някогашният градски прокурор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР