Разследващи разбиха престъпна група за трафик на хора у нас,

...
Разследващи разбиха престъпна група за трафик на хора у нас,
Коментари Харесай

Разследващи разбиха престъпна група за трафик на хора у нас, в Гърция и в Румъния

Разследващи разрушиха незаконна група за трафик на хора у нас, в Гърция и в Румъния. Случаят се управлява от Окръжната прокуратура в Плевен.

В хода на следствието на 6 декември са подхванати дейности против възможните причинители. Проведена е взаимна профилирана акция, в която са взели участие чиновници на ГДБОП, ГДЖСОБТ-МВР и ОД МВР-Плевен. Извършени са спирания и изземвания в недвижими парцели и коли. В резултат на тези дейности по следствието са иззети 2700 лв., 45 000 евро, към 500 грама златни украшения, документи, свързани с незаконната активност, мобилни телефони, портативен компютър, законно притежавано оръжие - 2 бр. бойни револвери и 4 бр. ловни, както и лек автомобил.

По делото е открито, че организираната незаконна група е работила на територията на гр. Плевен и гр. Никопол. Членовете ѝ са част от действащ интернационален трансграничен канал за трафик на незаконни мигранти с направление от Турция и Гърция през България и Румъния към страни от Западна Европа.

На 6 декември прокуратурата е обвинила седем мъже на възраст от 25 години до 61 години, двама от тях - за управление на проведената незаконна група, за което се планува наказване от пет до петнадесет години затвор, а другите пет – за присъединяване в нея, за което се планува наказване от три до 10 години затвор. Те са задържани с постановления на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура в Плевен за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в Окръжен съд в Плевен за постоянен арест, съобщи Дарик.

Под управлението и надзора на прокуратурата разследването по случая продължава с разпити на очевидци, назначение на нужните експертизи, както и с други дейности по следствието за изясняване на всички условия по случая.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР