Разследващата група Bellingat, която работи по казуса MH17 - сваления

...
Разследващата група Bellingat, която работи по казуса MH17 - сваления
Коментари Харесай

Експерти: Москва отново лъже за сваления Боинг

Разследващата група Bellingat, която работи по проблема MH17 - сваления аероплан на Малайзийските авиолинии, още веднъж уличи в неистина съветското министерство на защитата, съобщи DW.

Експертите на Bellingcat са открили, че ракетите, употребявани от съветския тръст "Алмаз-Антей " за моделиране на злополуката с MH17 през 2015 година, са създадени през 1987 година - макар изказванията на Москва, че ракетите по-стари от 25 година се снемат от въоръжение и се утилизират.

Основателят на групата Елиът Хигинс заяви, че годината на произвеждане е открита по номера на корпуса на ракетата, който се вижда на материалите от опита, публикувани от концерна.

Хигинс припомня, че неотдавна оповестеният отчет на Международната следствена група разгласи изрично, че ракетата, с която е изумен самолетът, е принадлежала на 53-а зенитна бригада на съветската войска, която е основана в Курск. Той показва, че за удара против с MH17 е употребена ракета от установка "Бук ", създадена през 1986 година от Долгопрудненското научно-производствено дружество.





Руското военно министерство разгласи отчета за неплатежоспособен с аргумента, че ракетите за установките "Бук " подлежат на "отписване и утилизация " след 25 година, т. е. създадените през 1986 година били предадени за утилизация през 2011 година Същевременно съветските военни набедиха Украйна, като обявиха, че по-стари ракети може да са останали на въоръжение в украинската войска.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР