Разследващата група Белингкет съобщи, че е идентифицирала девет руски офицери,

...
Разследващата група Белингкет съобщи, че е идентифицирала девет руски офицери,
Коментари Харесай

Идентифицирани са девет руски офицери, директно замесени в ракетна атака в Украйна


Разследващата група Белингкет заяви, че е идентифицирала девет съветски офицери, за които се допуска, че са били директно забъркани в ракетната офанзива по източноукраински град, в която преди три години починаха 30 цивилни, съобщи Асошиейтед прес.

Групата, която преди този момент разгласява отчети за спора в Източна Украйна и свалянето на малайзийския аероплан на следените от проруските сепаратисти територии, е анализирала аудио и видео данни, предоставени от Украйна в Международния углавен съд.

Стратегическият пристанищен град на Азовско море Мариупол бе подложен на ракетен обстрел на 24 януари 2015 година Проруските сепаратисти в началото оповестиха, че напредват към града, само че след това отстъпиха и укориха за офанзивата украинските сили.

Русия постоянно отхвърля изказванията, че поддържа проруските сепаратисти в Украйна.

Организацията Белингкет е учредена от английски проверяващ публицист и разгласява постоянно журналистически следствия. Името й на британски Bellingcat идва от идиома to bell the cat, който в превод значи пробвам се или солидаризирам се да извърша непостижима задача.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР