Разследващ журналист, който отразява корупционни афери по високите етажи в

...
Разследващ журналист, който отразява корупционни афери по високите етажи в
Коментари Харесай

Колега на убития словашки журналист Ян Куциак получи смъртни заплахи

Разследващ публицист, който отразява корупционни афери по високите етажи в Словакия, е получил смъртни закани, съобщи основният редактор на осведомителния уебсайт aktuality.sk, съобщи Франс прес.

Това се случва над две години след убийството на проверяващия публицист Ян Куциак, който беше убит в мафиотски жанр до момента в който се готвеше да разгласява в aktuality.sk разкрития за огромна корупционна спекулация.

Петер Сабо е намерил през вчерашния ден патрон в пощенската си кутия , заяви основният редактор Петер Барди.
 
: Peter Sabo, an investigative journalist at news website receives a bullet in mailbox.
More:
Journalist Peter Sabo. Credit: Branislav Wáclav /Aktuality.sk
— Mapping Media Freedom (@MediaFreedomEU)

" Ще ми се да имам вяра, че е било детска смешка, само че след претърпяното тук преди повече от две години знам, че в случай че не е смешка, нещата може да завършат с ликвидиране ", сподели Барди.

Шефът на словашката национална полиция Милан Лучански съобщи, че се води следствие и са взети нужните ограничения, без да даде детайлности.

Ян Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова бяха убити в дома си, хипотетично по поръчка на словашкия предприемач Мариан Кочнер, чиято комерсиална активност беше разследвана от журналиста и чието дело за ликвидиране ще се възобнови през юли.

Петер Сабо е писал публикации за наркомрежите в Словакия, за съмнения в нарушавания на закона от някогашен правосъден министър и за измами с Данък добавена стойност.

" Има доста аргументи да се боим, че патронът в пощенската кутия не е бил смешка ", сподели Барди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР