Разследванията срещу бившия френски президент Никола Саркози по подозрения в

...
Разследванията срещу бившия френски президент Никола Саркози по подозрения в
Коментари Харесай

Повдигнаха ново обвинение срещу Саркози за кампанията му от 2007-а

Разследванията против някогашния френски президент Никола Саркози по съмнения в приемане на противозаконни средства от Либия за сполучливата му предизборна акция през 2007 година са довели до ново обвиняване против него - в "престъпно съдружие ", оповестиха през днешния ден правосъдни източници, потвърждавайки информация на уеб страницата "Медиапарт ".

През 2018 година френските правосъдни управляващи започнаха следствие против Саркози, който беше упрекнат в подкупи, нелегално финансиране на предизборната акция и подкрепяне и подбудителство на злоупотреби с либийски обществени средства.

Бившият държавен глава е упрекнат в приемане на противозаконни средства от режима на някогашния либийски деспот Муамар Кадафи за предизборната акция през 2007 година Саркози, който беше президент от 2007 до 2012 година, отхвърля обвиняванията.

Днес той изрази изненада в Туитър от новото обвиняване и уточни, че е бил разпитван четири дни по този въпрос и невинността му още веднъж се слага под подозрение.

"Французите би трябвало да знаят, че съм почтен. Несправедливостта няма да победи ", написа Саркози.

Освен по обвиняванията, свързани с Либия, 65-годишният някогашен президент би трябвало да се изправи идния месец пред съда по обвинявания за подкупи. Саркози и юристът му са упрекнати в корупция и корист с въздействие в хипотетичен опит да бъде получена информация от почитан чиновник на правосъдната власт по друго дело. Обвиненията се основават на записани диалози сред Саркози и неговия юридически консултант Тиери Ерцог.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР