Разследването за катастрофата, при която загина един от най-известните футболни

...
Разследването за катастрофата, при която загина един от най-известните футболни
Коментари Харесай

Приключи разследването по делото за убийството на Ферарио Спасов

Разследването за злополуката, при която почина един от най-известните футболни треньори у нас - Ферарио Спасов, е завършило. Това заяви за " Сега " окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, който е и наблюдаващ прокурор по делото.

Предстои да бъде направен обвинителен акт и въпросът да бъде импортиран в съда.

Катастрофата, която лиши живота на Спасов, стана на 11 ноември м.г. край Шереметя. Обвинение за това има 25-годишният Начо Пантелеев. Експертизата сочи, че той е карал с превишена скорост - 165 км/ч. В кръвта му не са открити следи от алкохол или опиати. Според прокуратурата става дума за действие, което е изключително тежък случай. Ако това обвиняване издържи в съда, Пантелеев може да получи от 5 до 12 години затвор.

Пантелеев чака процеса на независимост против най-леката мярка за неотклонение - " подписка ". Точно това провокира прехвърлянето на делото от Окръжната прокуратура във Велико Търново в тази в Ловеч по разпореждане на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов. А прокурорът Йордан Кожухаров, който пусна против " подписка " водача, бе извикан при Сарафов, с цел да даде пояснения. Той е определил мярката за неотклонение на обвинения, без да са регистрирани степента на социална заплаха на закононарушението и други данни за личността му, разгласи тогава прокуратурата. " В случая се касае за досъдебно произвеждане от публичен интерес, при управлението и надзора на което се оказва засилен публичен напън, довел до подозрение за преднамереност и заинтригуваност при практикуване на функционалностите по следствието ", се посочваше в постановлението на Сарафов за прехвърлянето на преписката.

Върховната прокуратура стартира инспекция на работата му за три години обратно, заяви още държавното обвиняване тогава.

През ноември окръжният прокурор на Ловеч заяви, че ще бъдат тествани и приходите на Пантелеев. " Трябва да изясним в случай че той не работи и няма приходи, от кое място се е сдобил с тази кола. Доколкото знам е карал и други първокласни коли ", разясни той. 25-годишният мъж направи злополуката със безценен мерцедес. Появиха се изявления, че преди време се е блъснал в дирек покрай полицията в Лясковец с първокласно ауди. Прокурор Вълков в този момент отхвърли коментар какво се случва с тази инспекция. Уточни единствено, че делото, което следва да бъде импортирано в съда, е единствено за злополуката. Двата сюжета няма и по какъв начин да бъдат смесени в един обвинителен акт.

На 12 февруари Районният съд в Горна Оряховица призна Пантелеев за отговорен, че на 7 декември 2022 година в Лясковец е държал 9,5 г марихуана на стойност 57 лева Съдия Христо Попов одобри случая за незначителен, освободи Пантелеев от наказателна отговорност и го наказа единствено административно с 1000 лева санкция. Пантелеев би трябвало да заплати и 119 лева на Министерство на вътрешните работи - разходи по досъдебното произвеждане.

От претекстовете към присъдата се схваща, че двуетажната къща на Пантелеев е била претърсена по сигнал, че там се държи огромно количество опиати. Той самичък обяснил на служителите на реда, че има марихуана за персонална приложимост и им я предал. При претърсването други опиати не са открити. Намерено е оръжие, както и 8 патрона. Балистичната експертиза открила, че револверът е газово-сигнален и неспособен. Боеприпасите са годни за приложимост, за гладкоцевно оръжие, диаметър 12, само че те не били благосъстоятелност на Пантелеев.

" Като смекчаващи условия съдът регистрира положителните характеристични данни на подсъдимия, както и оказаното от него подпомагане на проверяващите органи ", се споделя още в претекстовете. Няма данни прокуратурата да е протестирала, нито Пантелеев да е обжалвал.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР