Разследването за Барселонагейт е стигнало до извод, че бившият премиер

...
Разследването за Барселонагейт е стигнало до извод, че бившият премиер
Коментари Харесай

Прокуратурата твърди, че Борисов е дал парите за къщата в Барселона

Разследването за " Барселонагейт " е стигнало до извод, че някогашният министър председател Бойко Борисов е " автентичен източник на средствата " за придобиване на прословутата къща на манекенката Борислава Йовчева в испанския град.

Цената на парцела е 2,9 милиона евро, а парите са минали през сдружението " Тера тур сервиз ", което се ръководи от бащата на Валентин Златев - Васил.

Това се твърди в документ на прокурора Стефан Христов от ГП, който беше оповестен от уеб страницата " Бивол ". В извадката се твърди още за връзка сред (баща на депутата от ГЕРБ Илтер Садъков и някогашен началник на ловно стопанство " Паламара " ) и схемата за пране на пари, като прокурорът е предложил да се изиска правно подпомагане от Турция за откриване на банкови сметки и парцели на Яхя и Йовчева.

Какви са съответните доказателства по делото - не излиза наяве от съответния документ.

СГП към този момент изиска имунитета на Бойко Борисов да бъде свален, с очакване против него да бъде повдигнато обвиняване.

Срещу Бейзат Яхя също се води, което беше възобновено неотдавна след дълга пауза.

В документа, представен от " Бивол ", се твърди още, че през 2013 година, когато е купена къщата, Борисов е бил в интимни връзки с Йовчева (р. 1990) и има дете от нея - информация, която импровизирано се популяризира към този момент три години, без до момента прокуратурата да беше подхванала каквито и да е дейности

От справката се вижда и по какъв начин 2 години делото е било " на трупчета ", откакто през юли 2020 година е изпратено от Спецпрокуратурата в СГП, а материалите са " признати " в Градската прокуратура чак през септември 2022 година

Каква е повода за двугодишната пауза - не е ясно.

Няколкостотин страници с данни по следствието " Барселонагейт " бяха импортирани в деловодството на Народното събрание през последните няколко дни, като част от депутатите са почнали да ги четат - измежду тях са Тошко Йорданов, Гроздан Караджов (ИТН), Владислав Панев (ППДБ), Корнелия Нинова и Георги Свиленски (БСП), съгласно информация на Маноил Манев от ГЕРБ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР