Разследването на пожара в небостъргача Гренфел тауър в Лондон, при

...
Разследването на пожара в небостъргача Гренфел тауър в Лондон, при
Коментари Харесай

Разследването на пожара в небостъргача Гренфел тауър в Лондон няма прецедент

Разследването на пожара в небостъргача Гренфел тауър в Лондон, при който в нощта на 13 против 14 юни починаха над 70 души, няма казус, съобщи представител на полицията в английската столица, представен от Франс прес.

Той направи този коментар на първото чуване от публичното следствие на нещастието, в което бяха мобилизирани 187 полицейски и цивилни чиновници и бяха изслушани 1144 очевидци.

Статут на съществени участници в публичното следствие е възложен на 424 души или групи, измежду които и оживели от пожара. Този статут разрешава достъп до документи и дава право на изказвания на някои от съвещанията. Той разрешава също да се задават въпроси на очевидци с посредничеството на техните юридически представители и да се "подсказват " въпроси, които проверяващите да задават на очевидците.

Освен публичното следствие се води и полицейско следствие за непредумишлено ликвидиране, осъществено от юридическо лице, за професионална неточност и за нарушение на законодателството за противопожарна сигурност. Полицаите до момента са разпознали 383 компании, които са забъркани или имат връзка със строителството или ремонта на Гренфел тауър.

В средата на ноември полицията сподели, че общият брой на починалите при пожара е 71, измежду които и мъртвородено бебе. Все още се проверяват аргументите за нещастието. Полицията се надява да показа изводите си по въпроса през есента на 2018 година

По случая с пожара се води и трето следствие от Комисията за равнопоставеност и човешки права. То ще засегне въпроси, които няма да бъдат проучени от публичното следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР