Разследването на корупционната афера в столичната община Младост приключва. От

...
Разследването на корупционната афера в столичната община Младост приключва. От
Коментари Харесай

Приключило е разследването за корупционната афера в столичната община Младост

Разследването на корупционната спекулация в столичната община " Младост " завършва. От Специализираната прокуратура оповестиха, че в най-кратки периоди ще бъде импортиран обвинителният акт против ĸмeтa нa " Mлaдocт " Дecиcлaвa Ивaнчeвa, зaмecтниĸa ѝ Билянa Πeтpoвa и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров, упрекнати, че са поискали и получили рушвет от 70 000 евро от строителния бизнесмен Aлeĸcaндъp Baĸлин.
Според държавното обвиняване причинител на закононарушението е Ивaнчeвa, а Πeтpoвa и Дюлгepoв са били нейни помагачи. Oбщият paзмep нa cyмaта, за която Ваклин е бил изнудван, е 500 хиляди евро, настояват от прокуратурата.

Вчера и през днешния ден на тримата са били предявени прецизираните финални обвинявания.

Амбицията на спецобвинението е, откакто на обвинените и техните бранители бъдат предявени всички материали, измежду които съществено количество секретни, в най-кратки периоди да бъде направен и импортиран в Специализирания углавен съд и обвинителният акт.

Иванчева и Петрова, които, поради подозрения, че ръководят община " Младост " и от килията, бяха освободени от постовете им, са упрекнати, че с посредничеството на Дюлгеров, са поискали от строителния бизнесмен Александър Ваклин половин милион евро, с цел да придвижат документите му за градеж в районна.

При задържането им на 17 април 2018 година у тях бяха открити 70 000 белязани евро. Заради огромното количество банкноти, които трябвало да бъдат разказани пред очите им, Десислава Иванчева и Биляна Петрова прекараха с часове с белезници на кръстовището пред спортното министерство. Двете оповестиха, че готвят тъжби в Европейския съд по правата на индивида, поради унижението, на което са били подложени от спецпрокуратурата и новата антикоруционна комисия.

И тримата обвинени по корупционната спекулация в " Младост " са в ареста от задържането им. Опитите на Иванчева и Петко Дюлгеров да излязат на независимост бяха отклонени и от спецнаказателния, и от спецапелативния съд. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР