Разследване в отдел Криминална полиция в Пловдив е започнало след

...
Разследване в отдел Криминална полиция в Пловдив е започнало след
Коментари Харесай

Удариха крадци в Билла, има арестувани

Разследване в отдел " Криминална полиция " в Пловдив е почнало след получени сигнали за похищения от пет магазина на комерсиална верига в града.

Според предварителната информация кражбите били осъществени през февруари и март, а вредите от тях възлизали на към 20 хиляди лв..

Според Пловдив 24 става въпрос за веригата на Билла.

В процеса на усилената работа и осъществените голям брой оперативни и процесуално-следствени дейности криминалистите събрали доказателства, че " ударите " са осъществени от четирима мъже в друго съучастничество посред им. Анализиран е и приложеният незаконен механизъм - до набелязания магазин дошли с автомобил, който паркирали отвън обсега на неговото видеонаблюдение.

Докато единият от мъжете прави отцепка на входа и следи охранителите, различен влизал в магазина и започвал да цялостни артикули в пазарска количка или чанти. За предпочитане били сирена и луканки и дребни електроуреди с по-висока цена - електрически четки, самобръсначки, машинки за подкастряне.

В взаимозависимост от обстановката, незаплатените артикули се изнасяли от самия " клиент " или различен от групата, само че още веднъж през входните порти, които съучастникът им извън отварял. Впоследствие крадената стока се пласирала на черния пазар. След разкриването им, тази седмица за четиримата причинители е последвало полицейско задържане.

С разпореждане на прокурор от Районна прокуратура – Пловдив двама от тях са приведени в ареста за период до 72 часа. Работата по документиране на случаите не престават проверяващи от Първо, Четвърто и Пето районни ръководства от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР