Разследване разкри нови сексуални посегателства срещу деца, извършени от католически

...
Разследване разкри нови сексуални посегателства срещу деца, извършени от католически
Коментари Харесай

Разкриха нови сексуални престъпления на католически свещеници в Полша

Разследване разкри нови полови похищения против деца, осъществени от католически свещеници в Полша, оповестява Агенция Франс Прес.
 
Броят на похищенията е близо 400, написа в отчет от 27 страници, оповестен от фондация, която оказва поддръжка на жертвите на педофили.

 
Докладът е бил показан на папа Франциск във Ватикана, където тече огромна конференция на католическата черква за битка със половите похищения, дело на свещеници.
 
По малкия екран в Полша бяха показани фрагменти на папа Франциск, който целува ръка на Марек Лисински от фондация " Не се опасявай ", който му дава отчета.

 Ватикана БГНЕС-->
Документите сочат, че 85 свещеници в Полша са били наказани за педофилия, закононарушения на други 88 са били разкрити от медии, а още 95 свещеници са били упрекнати в посягане от една или повече жертви.
 
Докладът показва и 24 полски епископи или архиепископи, които са прикривали закононарушения на педофилите.

 
" Очакваме оставки измежду управлението на църквата в Полша, другояче нищо няма да се промени ", споделя Агата Дидушко-Зиглевска, един от създателите на отчета.
 
Отец Павел Рител-Адрианик, представител на полския епископат сподели, че към момента не се е срещнал с отчета и настоя, че църквата има " нулева приемливост " към закононарушения като педофилията.

 
Авторите на отчета настояват, обаче, че полските епископи единствено симулират, че се борят с казуса, като одобряват ограничения, които не ползват на процедура.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР