Разследване на предполагаема организирана престъпна група, търгуваща с луксозни автомобили,

...
Разследване на предполагаема организирана престъпна група, търгуваща с луксозни автомобили,
Коментари Харесай

Европрокуратурата разследва престъпна група за търговия с луксозни коли, извършени са претърсвания и във Варна

Разследване на хипотетична проведена незаконна група, търгуваща с първокласни коли, извършено от Европейската прокуратура във Франция и България, докара до претърсвания, осъществени на няколко места във вторник и сряда.

Смята се, че обвинената незаконна група, настояща в страни от Европейски Съюз, изпира приходите от незаконна активност посредством търговия с първокласни коли, без да заплаща Данък добавена стойност. Анализират се фактурите за покупко-продажба на над 200 първокласни автомобила, открити при обиските.

Незаконните действия датират от 2018 година, причинявайки вреди на бюджета на Европейски Съюз, които се правят оценка на минимум 11 милиона евро.

Претърсванията са осъществени в София, Варна и с. Виноград. По време на следствието са конфискувани 73 000 евро в брой, както и злато и задгранична валута.

Претърсвания към този момент бяха осъществени във Франция от офиса на Европейската прокуратура в Париж през юни с поддръжката на Службата за финансови правосъдни следствия.

Изследователските дейности, осъществени през тази седмица, разчитаха на поддръжката на Националната следствена работа (Национална следствена служба) и Главна дирекция за битка с проведената престъпност (ГДБОП).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР