- Разследване на New York Times разкри, че лични данни

...
- Разследване на New York Times разкри, че лични данни
Коментари Харесай

Заведен e колективен иск срещу GM

- Разследване на New York Times разкри, че персонални данни на водачите се събират за застрахователи

Американска правна адвокатска фирма съобщи, че проверява автомобилния производител General Motors и неговия филиал OnStar. Групов иск, заведен в Окръжния съд на Съединени американски щати в Южна Флорида, уточни General Motors, OnStar и LexisNexis Risk Solutions като ответници. В документите се показва, че груповият иск е бил предявен за оборване на дейностите „ във връзка с неправилни отчети за унизителна и отрицателна информация за шофиране, направена без съзнателното единодушие на ищеца “.

Разследване на New York Times разкри, че данните на водачите се събират, с цел да бъдат употребявани от застрахователите като един от многото фактори за основаване на по-персонализирано застрахователно покритие. Съобщава се, че GM и OnStar са продали данни за водачите на LexisNexis Risk Solutions, основан в Ню Йорк световен брокер на данни, който наблюдава досиетата на водачите на потребителите.

LexisNexis от своя страна проучва тези данни, с цел да сътвори „ оценка на риска “, която е предоставила на застрахователите. В резултат на това водачите означават доста нарастване на наградите си за автомобилно обезпечаване. В някои случаи даже данните са предиздвикали застрахователите да отхвърлят напълно автомобилна застраховка на водачи.

Адвокатската адвокатска фирма Schubert Jonckheer & Kolbe сподели: „ Ако практиките бъдат счетени за противозаконни, засегнатите водачи може да имат право на парични вреди и правосъдна възбрана, изискваща промени в практиките за дискретност на фирмите. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР