Разследване на журналиста Йенс Гидеон от германския телевизионен канал ARD

...
Разследване на журналиста Йенс Гидеон от германския телевизионен канал ARD
Коментари Харесай

Близки до Шумахер: Вече не е същият...

Разследване на журналиста Йенс Гидеон от немския ефирен канал ARD хвърли светлина върху ски случая преди 10 години (29 декември 2013 г.), при който Михаел Шумахер падна в снега в Мерибел, Савоя.

Гидеон беседва с един от ски учителите, който работи в Мерибел от години. Той е след първите, които се втурват на мястото на случая. Според журналиста този ден са позволени две огромни неточности.

Първата неточност е направена от някогашния водач от Формула 1, който не е доста деликатен при карането на ски отвън пистите в ден, в който има доста малко сняг:

„ Не се върви там в подобен ден. Беше ясно, че нямаше задоволително сняг за каране на ски “, признава ски инструкторът пред немския публицист.

Втората неточност са създали първите спасители, пристигнали на мястото, които не са осъзнали сериозността на положението, в което се е намирал Шумахер, подведени от обстоятелството, че седемкратният международен първенец във Формула 1 изглеждал в схващане.

Това довело до решението някогашният водач на Ferrari да бъде превозен с хеликоптер до болничното заведение в дребното градче Мутие, където обаче той по този начин и не дошъл, защото заради утежняване на положението му по време на пътуването, е пренасочен към болница в Гренобъл, където е опериран. Тези изгубени минути по-късно ще се окажат решаващи.

Преди две години брачната половинка на Шумахер - Корина, съобщи, че брачният партньор й „ е друг, само че още е тук ”.

“Никога не съм упреквала Бог за случилото се. Беше просто неприятен шанс, можеше да се случи на всеки – сподели брачната половинка на седемкратния първенец във Формула 1 – Разбира се, че ми липсва всеки ден. Но не съм единствената, на който липсва. Децата, фамилията, татко му, всички към него. Михаел липсва на всички. Но Михаел е там. Различен е, само че го има. И това ни дава мощ, мисля ".

Жан Тодт разкри малко за обстановката към неговия другар и някогашен сътрудник в Скудерия Ферари – Жан Тодт. Бившият началник на „ черните кончета “ обаче призна с горест, че великият немец „ към този момент не е оня Михаел, който всички познаваме от Формула 1 “.

В идващите седмици ще се означи десетгодишнината, откогато седемкратният международен първенец претърпя доста тежък случай по време на ски ваканцията си, като от този момент не е виждан или чуван обществено.

Тодт е един от дребното хора, които имат достъп до 54-годишния немец, който е любим на редица генерации почитатели на най-технологичния спорт на планетата. „ Михаел е тук, тъй че не си липсваме “, съобщи Тодт пред френското издание " Екип ".

“Истината обаче би трябвало да я знаят всички. Това не е оня Михаел, който познаваме от интервала му във Формула 1. Той е доста друг. Важно е, че е много подкрепян от своята брачна половинка и неговите две деца, които го пазят “, съобщи още Тодт.

Шумахер претърпя черепно-мозъчна контузия през декември 2013-а след рухване във Френските Алпи, само че никой не знае какво е положението на славния водач от Формула 1. „ Неговият живот е друг в този момент и имам привилегията да споделям някакви мигове с него. Това е всичко, което мога да кажа “, продължи с изрече си по тематиката Тодт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР