Разследва се смъртта на 8-годишното момче в Мездра, делото е

...
Разследва се смъртта на 8-годишното момче в Мездра, делото е
Коментари Харесай

Нова порция горещи разкрития за трагедията с внука на Тома Томов

Разследва се гибелта на 8-годишното момче в Мездра, делото е взето на специфичен контрол, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Под управлението на Териториално поделение - Мездра към Районна прокуратура – Враца се води следствие за причиняване на гибел по несъобразителност, вследствие държане на огнестрелно оръжие и муниции.

Досъдебното произвеждане по случая е било формирано след постъпил сигнал на телефон 112, подаден от Филиала за незабавна здравна помощ в гр. Мездра за гибелта на дете. Пострадалото момче било превозено в здравното заведение от неговия татко.

Веднага са били подхванати дейности по определяне на обстоятелства и условия за случилото се.

Към сегашния миг е известно, че към 17.00 часа на 8 януари 2021 година в къща на ул. „ Сливница “ в гр. Мездра влезнали двама съученици – осемгодишните Т.Т. и К.Й. Не след дълго се чул мощен гръм. Впоследствие безжизненото тяло на Т.Т. било намерено пред дома.

При осъществен оглед на парцела, населяван от едното дете, което не е потърпевшо, са били открити ловни пушки, ловджийски полуавтомат и ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани от бащата на детето и били съхранявани в мазето на къщата. В джоб на яке е била открита кутия с патрони, диаметър 30-06, а на полица – ловни патрони.



Към сегашния миг е осъществен оглед на местопроизшествието, чакат се резултатите от аутопсията.

Продължават разпитите на очевидци. Предстои назначение на експертизи – съдебномедицинска, балистична, химическа, психолого-психиатрична.

Досъдебното произвеждане е взето на специфичен контрол в Окръжна прокуратура – Враца и Софийска апелативна прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР