Разширяващите се санкции на Запада срещу Русия засягат тежко един

...
Разширяващите се санкции на Запада срещу Русия засягат тежко един
Коментари Харесай

Санкциите на Запада срещу Русия са тежък удар за най-верния й съюзник

Разширяващите се наказания на Запада против Русия засягат тежко един от най-близките й съдружници - Беларус. Страната усеща въздействието на икономическите проблеми, които произтичат от западните наказания против Москва.

" Русия е нашият главен търговски сътрудник. Просто погледнете, спадането на рублата стартира незабавно откакто се заприказва за нова вълна американски наказания против Русия. Можем ли да се усещаме добре при тези условия? ", съобщи беларуският президент Александър Лукашенко в изявление за локална телевизия.

" Изгубихме 3 милиарда $ единствено от разликите в обменните курсове по време на предходното поевтиняване на рублата ", напомни Лукашенко, представен от ТАСС.

 Новите наказания против Русия удариха тежко рублата и огромните съветски компании
Новите наказания против Русия удариха тежко рублата и огромните съветски компании

Руската валута се свлече до 2-годишно дъно

Беларуската стопанска система остава мощно подвластна от търговията със прилежащата Руска федерация, като двете страни имат мощни политически, стопански и военни връзки.

" Когато обстановката в Русия е удобна, тя може да си купи много от нашите артикули и също така може да ни помогне, в случай че е належащо - нещо, което направи в предишното посредством финансова поддръжка ", изясни президентът.

" Какво мога да желая от Русия, когато е толкоз тежко ударена? ", попита риторично той.

 Рублата пада с 15%, в случай че Съединени американски щати наложи наказания на съветския дълг
Рублата спада фрапантно, в случай че Съединени американски щати наложи наказания на съветския дълг

Чуждите вложители са все по-важни за съветското финансово здраве

" В момента не печелим нищо. Нямаме секрети стратегии, нито планове да натискаме Русия, с цел да я обезсилим, тъй като тя към този момент отслабва, а обстановката там е комплицирана и напрегната ", изясни Лукашенко.

Въпреки рецесията, Минск остава правилен съдружник на Москва и не счита да се възползва от слабостта й, с цел да се откъсне от въздействието й.

" Няма нищо такова и в никакъв случай няма да има. Вижте, аз към този момент съм умел политик. Не диря дивиденти от такива неща, тъй като това би било безусловно непоносимо ", съобщи президентът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР