Разширяването на НАТО е по същество разширяване на демокрацията, на

...
Разширяването на НАТО е по същество разширяване на демокрацията, на
Коментари Харесай

Денков: Демокрацията е враг на Путин, а не НАТО

Разширяването на НАТО е всъщност разширение на демокрацията, на мира и сигурността. Това сподели министър председателят в оставка акад. Николай Денков, който участва на конференцията „ 20 години България в НАТО: Защото сме по-силни дружно “. Събитието е част от програмата за отбелязване на 20-годишнината от присъединението на страната ни към Северноатлантическия пакт, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Денков през днешния ден Алиансът е поръчител за сигурността над 1 милиарда жители. НАТО сподели, че може да се приспособява сполучливо към провокациите пред сигурността, добави той. Съюзната мощ е най-мощното обръщение за евентуалните агресори. Обединението ни прави по-защитени и по-сигурни, добави Денков.

" Врагът на Владимир Путин не е военната мощност на Запада и на НАТО, тъй като доктрината на Алианса е възпираща и отбранителна ", разяснява Денков. Той съобщи още, че режимът в Москва се бори против демокрацията и одобряването на нейните полезности.

" Днес Путин води война не против мислени натовски армии, режимът в Москва търси победа против демокрацията посредством принуждение, всяване на боязън, разделяне, енергиен напън и корупция. Днес Путин води война против демокрацията в Европа и в света ", сподели още Денков.

По думите му това, че " през днешния ден Кремъл води нападателна хибридна война против България, е директно доказателство, че в страната ни е победила демокрацията и съществена роля за това има присъединението на България към НАТО и Европейски Съюз ".

Няма по какъв начин да имаме икономическа, обществена, енергийна, здравна и управническа резистентност и непоклатимост без нужните гаранции за предпазване на суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на България. А всичко това получихме с помощта на приемането ни в НАТО, сподели Денков.

Той уточни, че към този момент две години има съюзни сили на наша територия и акцентира, че това наличие ще се уголемява. По думите му това изпраща явен сигнал, че страната ни е предпазена и обезсилва всеки евентуален агресор.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР