Разширяването на Европейския съюз не трябва да се гледа механично,

...
Разширяването на Европейския съюз не трябва да се гледа механично,
Коментари Харесай

Португалският президент не склони Радев за Северна Македония

" Разширяването на Европейския съюз не би трябвало да се гледа механично, тъй като това не е спринт, при който би трябвало да се финишира в тъкмо несъмнено време, а е взаимно пътешестване на другари ". Това сподели президентът Румен Радев на среща с с португалския си сътрудник Марсело Ребело де Соуза.

Двамата разискаха европейската вероятност на страните от Западните Балкани, която се поддържа от Португалия. Страната сега е ротационна председателка на Европейски Съюз и упорства Северна Македония да стартира договаряния за участие, само че България отхвърля да утвърди преговорната ѝ рамка.

Радев сподели, че най-важната задача пред София и Скопие е да възстановят пълноценния разговор между тях на всички равнища. Българският държавен глава благодари на сътрудника си Марсело Ребело де Соуза за напъните на Португалия, която сега ръководи Съвета на Европейския съюз, да откри градивен метод по тематиката за разширението.

" Виждам отваряне на вероятност за интензивно възобновяване на разговора, за създаване на пътни карти, на съответните документи и отношение, несъмнено, на всички структурни равнища, които да дадат съответните гаранции, с цел да сме уверени, че процесът по разширение ще бъде ефикасен, постоянен и необратим “, сподели той.

Радев добави, че би трябвало да се работи в името на младите в България и Република Северна Македония.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР