Разширяването на БРИКС (Русия, Бразилия, Индия, Китай, Южна Африка) е

...
Разширяването на БРИКС (Русия, Бразилия, Индия, Китай, Южна Африка) е
Коментари Харесай

Кремъл остави без коментар разширяването на БРИКС

Разширяването на БРИКС (Русия, Бразилия, Индия, Китай, Южна Африка) е предмет на полемика, Москва не счита за належащо да излага позицията си по отношение на приемането на съответни нови страни, до момента в който тази тематика не бъде разисквана от всички страни от асоциация. Това сподели пред публицисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Представителят на Кремъл беше запитан по какъв начин Русия гледа на опцията Аржентина, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия да се причислят към БРИКС.

" Това е предмет на полемика. Ние не считаме, че би трябвало да изпреварваме и преди те [дискусиите] да се проведат сред страните-членки на БРИКС, би трябвало да заявим нашата позиция. Във всеки случай става дума за страни с с което имаме задоволително градивно взаимоотношение в разнообразни области ", сподели прессекретарят на президента.

В същото време Песков акцентира, че съгласно съветската страна " под една или друга форма разширението на БРИКС ще способства за по-нататъшното развиване и подсилване на тази организация ". " В каква форма и до каква степен, занапред ще обсъдим на идната среща на върха ", добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР