Разширяване на дуалната система на обучение е част Концепция за

...
Разширяване на дуалната система на обучение е част Концепция за
Коментари Харесай

Иновативно: Разширяват дуалната система на обучение във Варна

Разширяване на дуалната система на образование е част Концепция за интегрирани териториални вложения (КИТИ) Професионална гимназия по химични и хранително-вкусови технологии " Дм. Ив. Менделеев “ - град Варна “. Тя бе тематика на обществено разискване, което се организира през днешния ден при засилен интерес в Юнашкия салон в морския град от Областния информативен център-Варна.

Дуалната система е форма на образование в междинното обучение, в която в същото време се натрупва и на практика опит. Тя включва професионално образование, което се реализира редом на две места - в професионално учебно заведение и в дружество. Дуалното образование се ползва в страни като Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Дания, Холандия, Китай и други Навсякъде, където системата работи дейно, се следят стабилно ниски равнища на младежка безработица.

Професионалната гимназия по химични и хранително-вкусови технологии " Дм. Ив. Менделеев “ - гр. Варна е водещ сътрудник в Концепция за интегрирани териториални вложения (КИТИ), която включва пет планови хрумвания на три сътрудници. Общата й стойност 2 680 000 лева

Концепцията с водещ сътрудник Професионалната гимназия по химични и хранително-вкусови технологии " Дм. Ив. Менделеев “ - гр. Варна цели надграждане на връзката на образованието с пазара на труда посредством разширение на дуалната система на образование.

Предвидени за осъществяване са действия като ремонт на ученическото общежитие, усилване ролята на дуалното образование, образуване на кариерни изложби и други

Представената през днешния ден в Юнашкия салон във Варна идея е част от шестте концепции за интегрирани териториални вложения, минали първия стадий на оценка по процедурата " Концепции за интегрирани териториални вложения (ИТИ) “ по Програма " Развитие на районите “ 2021-2027 година За реализирането на планове посредством използването на новия инструмент ИТИ за Североизточния район, включващ областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен, са заделени общо над 674 млн. лв.. Като част от Звеното за обществени съвещания към Регионалния съвет за развиване на СИР, ОИЦ-Варна организира публично разискване и акция за проучване за всяка една от концепциите за разпространение и приемане на необятна гражданска поддръжка.

Индикативният бюджет за осъществяването на заложените действия на територията на Област Варна в шестте утвърдени концепции е на обща стойност 52 822 913 лева В две от тях водещите сътрудници са на територията на региона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР