Разширяване и обща валута в дневния ред на срещата на върха на БРИКС

...
Лидерите на някои от най-важните икономики в развиващия се свят
Коментари Харесай

Лидерите на някои от най-важните икономики в развиващия се свят се насочиха в сряда към основната работа на своята среща на върха в Южна Африка, ден след като речта на руския президент Владимир Путин придаде на срещата антизападен оттенък, който официални лица се надяваха да избегнат.

Групата на нововъзникващите икономики БРИКС, съставена от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, обсъжда дали да разшири блока и да позволи нови членове повече от десетилетие след създаването му.

Повече от 20 държави са подали официално молба да се присъединят към групата, казват служители, като Саудитска Арабия е една от най-значимите.

Четирима от лидерите на блока, включително китайския президент Си Дзинпин, са в Йоханесбург за първата лична среща на групата след Covid- 19 пандемия. Путин не присъства, след като заповедта за арест на Международния наказателен съд за него заради войната в Украйна усложни пътуването му до Южна Африка, но той участва виртуално.

Отразяването на FRANCE 24 от срещата на върха на БРИКС можете да намерите по-долу:

Стимулирането на търговията и намаляването на зависимостта от долара е водеща икономическа програма на срещата на върха на БРИКС

Размер, население, БВП: Страните от BRICS в числа

(ФРАНЦИЯ 24 с AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР