Разшириха обхватана бедственото положение в Хасковско. То вече е в

...
Разшириха обхватана бедственото положение в Хасковско. То вече е в
Коментари Харесай

Разшириха периметъра на бедственото положение в Хасковско! Важи на целите територии на три големи общини

Разшириха обхватана бедственото състояние в Хасковско. То към този момент е в действие на задачите територии на общините Свиленград, Ивайловград и Тополовград, оповестяват от Областната администрация.

Ето и заповедта на губернатора на Хасково:

Обявеното бедствено състояние в област Хасково с моя заповед № ОМП-2-7/12.07.2024 година, допълнена с моя заповед № ОМП-2-8/13.07.2024 година, неведнъж променяше своя териториален обсег. Към 15.07.2024 година пожарите вилнеещи в засегнатите общини обгърнаха съвсем цялата им територия и не престават да се разрастват.

На съображение член 32, алинея 1 от Закона за администрацията, по отношение на член 48, алинея 1, член 50 и член 51 от Закона за отбрана при бедствия.

РАЗШИРЯВАМ ТЕРИТОРИАЛНИЯ ОБХВАТ НА ОБЯВЕНОТО С МОЯ ЗАПОВЕД № ОМП-2-7/12.07.2024 година БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ В ОБЛАСТ ХАСКОВО, КАТО ВКЛЮЧВАМ ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА ОБЩИНИТЕ СВИЛЕНГРАД, ИВАЙЛОВГРАД  И ТОПОЛОВГРАД

В тази връзка

НАРЕЖДАМ:

1. Да продължи осъществяването на всички ограничения за ограничение и очистване на пожара със силите на РД “Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Хасково и доброволните формирования към общините. При нужда поетапно да се притеглят в допълнение сили от състава на единната избавителна система, както и верижна техника, благосъстоятелност на търговски сдружения, с която да се вършат просеки и милиризованите линии. Общото управление на гасенето на пожара да се реализира от шефа на РД ПБЗН - Хасково.

2. След преодоляване и очистване на пожарите РД ПБЗН, кметовете на засегнатите общини и ОД " Земеделие “ Хасково да оценят вредите от тях и дават информация в Областна администрация Хасково.

Копие от актуалната заповед да се изпрати неотложно на Министъра на вътрешните работи посредством Оперативен център на РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Хасково, както и да се сведе до знанието на кметовете на засегнатите общини, шефовете на РД “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", ОД Министерство на вътрешните работи и ОД " Земеделие “ Хасково.

Заповедта да се разгласи на интернет страницата на Областна администрация - Хасково и се разгласи посредством средствата за всеобща информация.

МЕХМЕД АТАМАН

Областен шеф на област Хасково
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР