Разширението на метрото през район Слатина“ вече е защитено с

...
Разширението на метрото през район Слатина“ вече е защитено с
Коментари Харесай

Фандъкова: Разширението на метрото през район „Слатина“ вече е защитено с влязло в сила изменение на Общия устройствен план на София

Разширението на метрото през регион „ Слатина “ към този момент е предпазено с влезнало в действие изменение на Общия организационен проект на София.

Трасето стартира от Военната академия „ Г. С. Раковски “, минава през кв. „ Гео Милев “ и „ Слатина “, през зала  „ Арена София “ („ Арена Армеец “) до бул. „ Цариградско шосе “. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя благодари на министрите на финансите и районното развиване от служебното държавно управление, които са съдействали за внасянето на Плана за утвърждение от Министерски съвет.

В идващия месец ще бъде подготвен и докладът за подробния проект на трасето.

В момента се организират процедури за избор на строители на тези 6 километра. Плановете на общината са строителството на този сектор  да стартира през първата половина на идната година.

„ Проектът ни планува създаване на 6 нови метростанции, които ще обслужват 65 000 пасажери на ден и ще понижат с над 9 000 т годишно нездравословните излъчвания “ – каза още Фандъкова.

Строителството на този сектор би трябвало да завърши през 2026 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР