Разсейването зад волана на водача е голям проблем в трафика. Volvo

...
Разсейването зад волана на водача е
голям проблем в трафика. Volvo
Коментари Харесай

Как Volvo се бори срещу разсейването зад волана?

Разсейването зад кормилото на лидера е голям проблем в трафика. Volvo обаче разчита на системи за помощ в борбата срещу това нездравословно събитие. Експертите по безопасност на Volvo препоръчват прагматично решение със съвременни технологии употребявани възможно най-добре, с цел да се подкрепи лидера.

Проучванията за сигурност на компанията, както и поведенческите проучвания стигат до заключението, че съвременните технологии, когато се използват вярно, могат интензивно да намалят разсейването и по този метод да увеличат сигурността на пътя. Системите оказват помощ на хората да бъдат по-добри и по-фокусирани водачи. Активните системи за сигурност с аварийно прекъсване и помощ при управление помагат даже в случай че лидерът е заплеснат или не е в положение да се концентрира за частица от секундата.

Напълно електрическото Volvo XC40 Recharge използва модернизиран гласов контрол за новата си информационно-развлекателна система, базирана на Android. Използвайки гласови команди, лидерът може елементарно да регулира температурата, да задава дестинация в навигационната система, да слуша любима музика и подкасти или да поздравява майка си за рождения й ден по телефона.

Според Volvo заплахата от разпръскване може да бъде преодоляна и с интериорни камери и други датчици, които да наблюдават шофьора и държанието му. Такива системи позволяват на колата да се намеси, ако очевидно заплеснат или нетрезв водач не реагира на предупредителни сигнали и рискува сериозна, вероятно и фатална катастрофа. Подобни интериорни камери ще бъдат показани със следващото поколение модели на Volvo.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР