Разсекретени документи на КГБ, излезли на светло в Русия, описват

...
Разсекретени документи на КГБ, излезли на светло в Русия, описват
Коментари Харесай

Разсекретени документи на КГБ разкриват шпионина Путин

Разсекретени документи на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), излезли на ярко в Русия, разказват бъдещия тогава президент Владимир Путин като “съвестен и порядъчен ” разузнавач при започване на кариерата му.

“Другарят Путин… непрестанно покачва идеологическото си, политическото и професионалното си равнище ”, се споделя в документа от една страница, достигнал до съветските медии. Той е написан, до момента в който разузнавачът се трансформира в политик през 20-те си години, осведоми Агенция Франс Прес. Младият Путин получавал и „ поздравления от своите ментори “ в организацията „ за добре проведената му работа и резултати “, се споделя в документа.

В момента на 67 години, Путин е работил за тайната работа от средата на 70-те години на предишния век и е бил командирован в Дрезден, тогава Източна Германия, от 1985 до 1990 година, когато руската власт се разпада.

В Кремъл той се е обкръжил с доста някогашни чиновници на тайната работа, а ФСБ, наследникът на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), остава мощна организация.

Профилът на президента, формиран от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), е част от галерия в Централния списък за исторически и политически документи във втория по величина съветски град Санкт Петербург, включваща други разкрити досиета.

През 2016 година Путин – който е на власт като президент и министър-председател две десетилетия – разкри, че е запазил членската си карта на комунистическата партия на Съюз на съветските социалистически републики по сантиментални аргументи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР