Разрушенията в бежанския лагер Джабалия, разположен в северните части на

...
Разрушенията в бежанския лагер Джабалия, разположен в северните части на
Коментари Харесай

Ситуацията в Газа: Как живеят палестинците в северния бежански лагер Джабалия?

Разрушенията в бежанския лагер Джабалия, ситуиран в северните елементи на Газа, принудиха десетки фамилии да се насочат към публичните здания в търсене на леговище. Домовете им са необитаеми от месеци, по тази причина някои от тях живеят в учебни заведения. Дори такива, които са потърпевши от офанзивите в палестинския анклав.
Домовете ни бяха бомбардирани. Заварихме ги разрушени. Целият блок беше съборен. Дойдохме в учебното заведение тук и установихме, че и то е бомбардирано. Опитахме се да си намерим място там, само че нямаше. Опънахме палатка и се настанихме в нея. Във всяка има най-малко 15 души.
Ум Сухаиб, разселена

Според Организация на обединените нации минимум 80% от хората в Газа са били разселени от началото на войната сред Израел и Хамас. Данните на филантропичната организация сочат, че жертвите на спора са най-вече дами и деца. Властите в анклава настояват, че близо половината от оповестените жертви са от подрастващото население.

В северните елементи на линията хората споделят, че копаят дупки в земята в търсене на вода и създават брашно от храна за животни, с цел да оцелеят.
Хората в Газа желаят поддръжка. Искат брашно, храна и вода. Справедливо ли е да ядем царевица и ечемик? Те се употребяват за хранене на животни и отново няма задоволително.
Ум Мусаб ал-Заниин, разселена

Междувременно не престават договарянията за прекъсване на огъня и освобождение на заложниците, взети от Хамас, след офанзивата на 7 октомври. За полемиките в Кайро тази седмица дойдоха шефовете на разузнаването на Съединени американски щати и Израел, както и министър председателят на Катар. Предполага се, че в Газа има още над 100 души в плен. Близо 1200 са починалите от израелска страна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР