Разрушеният от войната Йемен е на път да се превърне

...
Разрушеният от войната Йемен е на път да се превърне
Коментари Харесай

ООН: Ако войната продължи, Йемен ще стане най-бедната страна в света

Разрушеният от войната Йемен е на път да се трансформира в най-бедната страна в света, в случай че спорът продължи. Това се споделя в нов отчет на Организацията на обединените народи (ООН), представен от международните организации. 
" Ако бойните дейности продължат до 2022 година, Йемен ще стане най-бедната страна в света, където 79% от популацията живее под прага на бедността, а 65% са класифицирани като извънредно небогати ", сочи още текстът на документа, който е част от програмата за развиване на Организация на обединените нации, отбелязва БГНЕС.
Заради войната, бедността в Йемен е скочила от 47% от популацията през 2014 година до плануваните 75% към края на 2019 година
Йемен, дълго време най-бедната страна на Арабския полуостров, затъна във война, откакто бунтовниците хуси превзеха столицата Сана в края на 2014 година Воената коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, стартира интензивна атака месеци по-късно, с цел да поддържа интернационално приетото държавно управление на Абедрабо Мансур Хади против подкрепяните от Иран въстаници.
Поради това при боевете починаха десетки хиляди, множеството от които цивилни, а Йемен се изправи на ръба на глада.
Конфликтът също по този начин разсели милиони и е оставил повече от две трети от популацията, нуждаещо се от помощ. По-рано от Организация на обединените нации дефинираха обстановката в Йемен като най-лошата филантропична злополука в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР