Разрушаването на Тютюневите складове в Пловдив показва безсилието на държавните

...
Разрушаването на Тютюневите складове в Пловдив показва безсилието на държавните
Коментари Харесай

Деведжиева: Разрушаването на Тютюневите складове показва безсилие

Разрушаването на Тютюневите хранилища в Пловдив демонстрира безсилието на държавните мъже, които ръководят. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " Пенка Деведжиева, член на Националното управление и ръководител КОД Пловдив.

" Културните ни полезности са подарък от нашето минало и на наши видни българи, които са градили и оставали като завещание. Проблемът е, че ние не можем или не знаем по какъв начин да ги опазим, тъй че да оставим и след нас историята, тъй че младежите да се срещнат и да има с какво да се гордеят. Така че считам, че има доста какво да се направи. И аз бих се възползвала от по този начин общо заложения въпрос да го сведа на напълно съответни проблеми в нашия град Пловдив с необятно дискутираната тематика за Тютюневите хранилища, които се унищожават, падат, или се палят и така нататък, което демонстрира едно изтощение точно на държавните мъже, които ръководят страната ни в този момент ", изясни Деведжиева.

Тя сподели още, че това е една история, която е почнала в далечната 2004-2005 година когато Тютюневите хранилища са оповестени за продажба от.

" И те са купени съвсем на безценица, преподадени. Но и по-късно ръководещите от Министерство на културата, в частност и НИНКН, не подхващат нужното да защитят това културно-историческо завещание, защото не са подхванати нужните стъпки тези хранилища да бъдат на 100% оповестени за исторически монумент на културата или отбор от монументи на културата. И се стигна напълно до последното постоянно държавно управление, което падна, те просто проспаха времето, с цел да ги разгласят като такива. И не е министър Минеков да идва на пожар през нощта, на идващия ден незабавно да ги афишира, тъй като когато ти си притежател на дадена постройка и тя не е оповестена за монумент на културата, ти си свободен да направиш законно това, което си решил със съответната постройка. Няма закон, разпоредба, която да важи със задна дата. И без да адвокатствам на никого желая да кажа, че партия КОД сме за законността. Всички сме равни пред закона. И когато спазваш закона, няма мощ да те упрекна в противозаконни дейности ", посочи Деведжиева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР