Разрешението жените в Саудитска Арабия да могат да шофират е

...
Разрешението жените в Саудитска Арабия да могат да шофират е
Коментари Харесай

$90 милиарда: Причината Саудитска Арабия да разреши на жените да шофират

Разрешението дамите в Саудитска Арабия да могат да карат е историческо за арабската страна и то има доста разумна причина.

Промяната, която влезе в действие през вчерашния ден, може да добави 90 милиарда $ доходи за страната до 2030 година, демонстрират изчисленията на Bloomberg Economics. Погледнато от различен ъгъл продажбата на 5% от акциите на Saudi Aramco при най-оптимистичния сюжет ще генерира към 100 милиарда $.

С историческото си решение Рияд постави завършек на статута си на единствената страна в света, където дамите нямат право да карат.

" Премахването на ограничаването е допустимо да докара до растеж на дамите, търсещи работа в страната. Това ще усили работната ръка и ще способства за повсеместен растеж на приходите и продукцията ", изяснява Зиад Дауд, който е основен икономист за района за Bloomberg Economics.

" Ще отнеме време обаче преди първите такива промени бъдат видяни и до момента в който бъде усетено нарастването на дамите, подготвени да излязат на пазара на труда ", добавя още той.

По неговите калкулации по-голямото присъединяване на дамите на пазара на труда може да способства с 0,9% растеж на брутния вътрешен артикул (БВП) годишно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР