Разрешаването на казуса с разменените бебета в най-добрия случай ще

...
Разрешаването на казуса с разменените бебета в най-добрия случай ще
Коментари Харесай

Адвокат разкри как може да се развие ситуацията с разменените бебета

Разрешаването на проблема с разменените бебета в най-хубавия случай ще продължи няколко месеца. Това стана ясно от думите на юриста по медицински право Мария Петрова.

" На първо място - майка на едно дете е тази, която го е родила. Така повелява Семейният кодекс. Това се удостоверява с акта за раждане ", изясни пред Нова тв юрист Петрова.

" След като бъде оспорен този акт за раждане със съответната правосъдна процедура, ще стартират последващи правосъдни процедури, а могат и исковете да бъдат съединени. Трябва да се откри ясният генезис на тези деца – кой на кого е майка, респективно и татко. След това обвързване на всеки родител е да се грижи за своето дете ", сподели юрист Петрова.

" Морално разбирам дамата, която е полагала грижи за детето и не желае да го върне. Документално и морално то е нейно. Биологичните проби обаче сочат друго. В разследване на правосъдните процедури и определяне на произхода, институциите могат да се намесят и децата легално да бъдат разменени ", сподели адвокатката.

По думите й първо би трябвало да се оспори актът за раждане, откакто децата се снабдят с годен и правилен документ за своя генезис, тогава институциите могат да се намесят.

" И двете фамилии търпят ужасно доста морални вреди. Те да заведат каузи против болничното заведение. Бих се надявала и да се спогодят да получат материално обезщетение, за всичко което се е случило. И с тях да работят психолози ", сподели Петрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР