Разрастването на пожарите в Русия вече заплашва Федералния ядрен център

...
Разрастването на пожарите в Русия вече заплашва Федералния ядрен център
Коментари Харесай

Незапомнен огнен ад в Русия: Пожар заплашват ядрен център*

Разрастването на пожарите в Русия към този момент заплашва Федералния нуклеарен център в западния град Саров, налагайки въвеждането на изключително състояние, съобщи ДПА, като се базира на представители на градските управляващи.

Те споделиха, че заради разпространението на пожарите в региона на Нижни Новгород е належащо повишение на степента на заплаха, което ще улесни активизирането на спомагателни противопожарни сили.



Това обаче е единствено един от пожарите в Русия. Сибирската република Саха (Якутия) е изключително тежко наранена от огнената буря. Унищожени са десетки жилищни здания , а жителите са евакуирани на безвредни места. Руската телевизия сподели фрагменти от обитаеми места в Иркутския регион и Красноярския край, погълнати от пушек.

По публични данни в Русия понастоящем горят 3,5 милиона хектара, което се равнява почти на площта на Сърбия и Черна гора взети дружно. Климатолози и специалисти от " Грийнпийс " настояват, че това са най-големите пожари в Русия, откогато в страната се води такава статистика.

В другия завършек на страната - в Амурската област, граничеща с Китай - избавителни екипи се борят с наводнения след проливни дъждове. Там под вода са към 80 км улици в обитаеми места и шест моста, а 24 общини по поречието на река Амур са откъснати от света, оповестиха районните управляващи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР