Разраства се огнището на коронавирус в област Ксанти. Граничният пункт

...
Разраства се огнището на коронавирус в област Ксанти. Граничният пункт
Коментари Харесай

Разраства се огнището на коронавирус в Ксанти, ГКПП Златоград остава затворен

 Разраства се огнището на ковид в област Ксанти. Граничният пункт до Златоград ще остане затворен до унищожаване на карантината, а гръцките управляващи предлагат да се заобикаля пътешестване в региона.

Щабът за надзор на разпространяването на вируса не може още да уточни време за преодоляване на болестта в региона. До 25-ти юни под цялостна карантина са няколко села в община Ехинос. За последната седмица там са регистрирани 73 случая на инфектирани. Починаха 4 души.

В селата с висок % инфектирани вкараха цялостна възбрана за влизане и излизане от региона, носенето на маски е наложително,  а общински чиновници доставят хората с храна и медикаменти.

Кметове и регионалният шеф оповестяват, че доста от жителите на региона отхвърлят да дадат проби.

Предполага се, че повода за разпространяване на вируса са религиозните обреди, които се правили по домовете без съблюдаване на отдалеченост.

Властите предлагат да се заобикаля придвижване наоколо до огнището на болестта и да се съблюдават прецизно всички санитарни наставления в област Ксанти.

Отменя се отварянето на граничния пункт до Златоград, което беше оповестено за на следващия ден, до преодоляване на обстановката и унищожаване на карантината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР