Разработването на системата на Европейската прокуратура за управление на делата

...
Разработването на системата на Европейската прокуратура за управление на делата
Коментари Харесай

Обсъждат обучението на бъдещите служители в европрокуратурата

Разработването на системата на Европейската прокуратура за ръководство на делата е разисквана на интернационална конференция от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, отдадена на основаването на новата Служба.

Директорът на Националния институт на правораздаването Миглена Тачева обрисува съответни решения, свързани с образованието на бъдещите чиновници на Службата на европейския прокуратура и практикуващите магистрати. А представителите на Европейската мрежа за правосъдно образование и Агенцията на Европейски Съюз за образование в региона на правоприлагането дадоха образци за положителни практики по отношение на тази форма на образование.

Участници от Австрия и Естония показаха функционалните характерности на своите национални системи за ръководство на делата, които разрешават на правоприлагащите органи да обменят информация по хода и същността на производствата.

На полемика е подложен и въпросът по отношение на съдействие на европейската прокуратура с другите организации на Европейски Съюз, като ОЛАФ, Евроюст и Европол. Акцентира се върху нуждата от обезпечаване на добър информативен продан сред тях и отбягване на дублирането на функционалностите им. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР