Разработван в Гърция проект за безплатно приложение (SiG, Safe in

...
Разработван в Гърция проект за безплатно приложение (SiG, Safe in
Коментари Харесай

Безплатно приложение ускорява спешната помощ в Гърция

Разработван в Гърция план за гратис приложение (SiG, Safe in Greece), което да изпраща точна локация при незабавни случаи, си слага за цел да форсира идването на незабавната помощ до нуждаещите се, осведоми АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Приложението се чака да помогне на службите за незабавно подпомагане като полицейските коли и колите за спешна помощ при изключителни обстановки да доближават от 10% до 30% по-бързо от нормалното.

Всеки ден на гръцките телефонни номера за незабавни случаи звънят към 18 000 жители в страната, които се нуждаят от незабавна полицейска или здравна помощ. След като бъде открито местоположението на обаждащия се, занапред стартира процесът по изпращане на подобаващ екип. Тъй като закъснението от броени минути може да се окаже съдбовно в сходни случаи, гръцка компания (CNOS) взема решение да даде разполагаем съответното приложение, работейки в партньорство с френска компания (NEOMA), производител на приложението.

Финансирането за гръцкото приложение ще бъде обезпечено посредством партньорства в обществения и частния бранш.

Приложението ще е елементарно за приложимост: щом потребителят се нуждае от помощ, ще би трябвало да натисне съответния „ паник “ бутон – за здравна помощ или за полицейска отбрана. При опция за уточнение на обстановката, ще има и специфични бутони за влизане с щурм, нахлуване или домашно принуждение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР