Разработва се национален регистър, в който да влизат всички случаи

...
Разработва се национален регистър, в който да влизат всички случаи
Коментари Харесай

Създават национален регистър на случаите на насилие

Разработва се народен указател, в който да влизат всички случаи на домашно принуждение.

" На дневен ред е полемика по отношение на профилираните услуги за лица, потърпевши от домашно принуждение. Разработва се народен указател с база данни, които може да бъдат употребена от институциите при преценка и битка с сходни проявления ".

Това съобщи заместник-правосъдният министър Георги Николов по време на кръгла маса, отдадена на насилието над дами в осъществяване на самодейността " Жена за дамите ".

По думите му работата по тематиката е изключително засилена в последната година.

" Цялостната активност по предварителната защита и отбраната от домашно принуждение е предоставена на народен съвет, който е директно зависещ на Министерски съвет, точно за съгласуваност на всички действия с отрицателно проявяване в нашето общество ", уточни Николов.

В Министерство на правораздаването е създаден народен координационен механизъм, в който се написани съответни задължения и способи на взаимоотношение сред виновните институции и снабдители на профилирани услуги, които реализират предварителна защита и отбрана от домашно принуждение. Тече и полемика за профилирани стратегии за превъзмогване на експанзията и оправянето с гнева на причинителите.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР