Разработените от американската фармацевтична компания Илай Лили (Eli Lilly) синтетични

...
Разработените от американската фармацевтична компания Илай Лили (Eli Lilly) синтетични
Коментари Харесай

Антителата на Илай Лили намаляват риска от заразяване с COVID-19 с 80%

Разработените от американската фармацевтична компания " Илай Лили " (Eli Lilly) синтетични антитела (бамланивимаб) понижават риска от заразяване с ковид с 80% , оповестиха от компанията, представени от Агенция Франс Прес.

Резултатът е от изследване измежду жители на домове за възрастни хора , където продуктът е употребен превантивно.

Макар че резултатът е прелиминарен и към момента не е оповестен в вестник, откритията са приветствани от специалисти като извънредно обещаващи. Според специалистите това значи, че лечението има капацитет да се трансформира към допълнение към имунизациите.

Резултатът идва от последна фаза клинично тестване, подкрепено от държавното управление на Съединени американски щати. В изследването са включени 299 жители и 666 души личен състав от домове за възрастни хора , които са с негативен тест за ковид.

На участниците е обещано по 4,2 грама бамланивимаб или плацебо . 8 седмици по-късно рискът от насърчаване на признаци на ковид като цяло е намалял с 57% при тези, които са получили от антителата. Конкретно жителите в старческите домове, които са получили бамланивимаб, имат 80% по-малък риск да се заразят с ковид.

Сред 299-те участници има четирима умряли от ковид, всички са получили плацебо.

В изследването също е тествано потреблението на бамланивимаб, утвърдено за приложимост в Съединени американски щати, като лекуване на 132 участници (91 чиновници и 41 обитатели), които са били с позитивна проба за ковид.

В прессъобщението се разкриват малко детайлности за тази част от тестването, само че се отбелязва, че измежду 41-те жители в групата има четири смъртни случая и всички те са свързани с приемане на плацебо.

Бамланивимаб се основава на ефикасни " обезвреждащи антитела ", които компанията е разкрила във възстановил се пациент. Те се залепят за протеин на ковид за прекъсване атакуването на човешките кафези.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР