Разработената в Русия ваксина „Спутник V“ има 91.6% ефективност срещу

...
Разработената в Русия ваксина „Спутник V“ има 91.6% ефективност срещу
Коментари Харесай

Руската Спутник V - 91.6% ефективна срещу COVID-19

Разработената в Русия ваксина „ Спутник V “ има 91.6% успеваемост против знаменателен COVID-19 - наедно с утвърдените понастоящем западни ваксини, съгласно рецензирано изследване, оповестено във най-авторитетното здравно списание в света Lancet и представено от европейската редакция на Politico.
Данните са от изследване фаза 3, в което съвсем 20 000 участници в редица лечебни заведения и клиники в Русия са взели участие в схемата с две дози. Започвайки от 21 ден след първата доза, има 16 случая на знаменателен COVID-19 във ваксиналната група против 62 случая в плацебо групата, оповестяват откривателите. Няма случаи на "умерени или тежки " коронавирусни инфекции във имунизираната група 21 дни след първата доза.
Клиничното изследване също проучва хората над 60 години, като открива, че там имунизацията е 91.8% ефикасна, основано на 2 144 участници.
Въпросът за ефикасността при възрастните хора провокира полемиката по отношение на имунизацията Оксфорд / AstraZeneca заради липса на данни. Миналата седмица немски специалисти предложиха препаратът да бъде употребен върху лица под 65 години, до момента в който бъдат събрани повече данни.
Ваксината „ Спутник V “ се основава на аденовирусен вектор, който включва потреблението на модифицирана версия на елементарна простуда, с цел да се подтикват клетките да създават протеиновия шип, открит в ковид. След това организмът създава антитела, ориентирани към протеина, осигурявайки имунна отбрана. Произведената в Русия ваксина се отличава от тази на Оксфорд / AstraZeneca - който се основава на сходна технология - тъй като употребява два разнообразни вируса във всяка ваксина.
Авторите на изследването споделят, че тактиката за ваксина от две елементи може да "помогне за основаването на по-мощен имунен отговор ", защото понижава риска тялото да развие резистентност към имунизацията, което другояче би понижило успеваемостта на втория изстрел.
Изследването обаче отбелязва също по този начин, че защото случаите на ковид са били открити единствено откакто участниците са съобщили за признаци и по-късно са били тествани, ефикасността просто обгръща симптоматичните случаи на ковид. Необходими са повече проучвания, с цел да се оцени ефикасността за случаи без признаци, заключи изследването.
В Европейски Съюз единствено Унгария е одобрила потреблението на съветската ваксина, макар че договарянията с Европейската организация по медикаментите не престават. И Сърбия, и Беларус са поръчали имунизацията авансово. Говорител на Руския фонд за директни вложения (РФДИ), който дава отговор за популяризирането на „ Спутник V “ в международен мащаб, съобщи, че задачата му е да стартира оценката на препарата в Европейската организация по медикаментите (EMA) този месец.
Клиничното изпитване продължава и цели да включи общо към 40 000 участници.
В писмен коментар Иан Джоунс, професор в Университета в Рединг, и Поли Рой, професор в Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина, означават, че "резултатът, докладван тук, е явен ", макар всички рецензии за неналичието на бистрота и „ неприличната експедитивност “ на развиването на „ Спутник V “.
„ Още една ваксина към този момент може да се включи в битката за понижаване на честотата на COVID-19 “, споделиха те.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР