Разработчиците ще могат да компилират наличните си приложенияMicrosoft скоро ще

...
Разработчиците ще могат да компилират наличните си приложенияMicrosoft скоро ще
Коментари Харесай

Windows 10 добавя поддръжка на ARM64

Разработчиците ще могат да компилират наличните си приложения

Microsoft скоро ще обезпечи поддръжка на 64-битови приложения в своята Windows 10 платформа за ARM-базирани компютри

Версията на Windows 10 за работа със Snapdragon-базирани компютри скоро ще се снабди с поддръжка на 64-битови ARM приложения. Очаква се новата функционалност да стане факт през май т.г., заяви Engadget.
още по тематиката
Още през февруари в интернет се появиха информации, че Windows 10 за ARM съдържа редица ограничавания, включително неявяване на поддръжка на ARM64 приложения, което може да се отрази отрицателно на съвместимостта с някои софтуерни стратегии.

Microsoft се е заела да реши този проблем в къси периоди. Според информация от представител на компанията, комплектът за разработка (SDK) на ARM64 приложения ще бъде показан на конференцията Build през май т.г.

Наборът от принадлежности ще разреши на разработчиците да прекомпилират съществуващите приложения за работа в 64-битов режим на ARM-базирани компютри, или така наречен Always Connected PC – какъвто е да вземем за пример Asus NovaGo.

Подготвяният ARM64 SDK ще излезе както за приложенията на унифицираната платформа UWP (достъпни от Windows Store), по този начин и за елементарните десктоп приложения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР