Разпятие, религиозна картина, икона на Светото семейство, статуя на Богородица.

...
Разпятие, религиозна картина, икона на Светото семейство, статуя на Богородица.
Коментари Харесай

Cвещени предмети, които не трябва да липсват във вашия дом

Разпятие, религиозна картина, икона на Светото семейство, скулптура на Богородица. Свещени предмети, които е обикновено да се намират във всеки дом, даже в тези, населявани от фамилии, които не са наложителни. Това е по този начин, тъй като свещени изображения, статуетки, представящи Исус, Дева или Светица, постоянно са участвали в историята на човечеството и обособените фамилии, знак за съответна религия и принадлежност към Бог.  

Понякога даже не знаем от кое място идват, наследството на остаряла вуйна, баба, изникнало от прашни мазета или забравени тавани. Много по-често ги виждаме окачени на стената или сложени в особено състояние в хола, на входа, на мебелите на спалнята. Свещените предмети принадлежат към нашия живот, към живота на нашите фамилии и ни припомнят когато и да е, че домът, в който живеем, е християнски дом, че тези, които живеят там, са кръстени и живеят в любовта на Бог.

Но има и още. Известно е, че свещените предмети, изключително благословените, се опасяват от дявола и са едно от най-мощните оръжия, с които хората, оживени от същинската религия, могат да се борят и да го победят. Следователно къща, в която са изложени разпятия, икони, свещени картини или скулптури на Богородица, ще бъде предпазена от злото и ще пази тези, които живеят там като в цитадела.

Разбира се, цялата мощ на свещените предмети се състои в това, което те символизират, само че е незначително, в случай че вярата на тези, които живеят в къщата, не го поддържа. В противоположен случай те биха се трансформирали единствено в предлог за предаване на поверие. Животът ни, живял в името на вярата и благотворителността, прави свещените предмети в домовете ни ефикасни. Нашите положителни каузи, християнското и милостиво отношение, с което се слагаме към другите, основават един тип позитивно енергийно поле, което намира в свещените предмети спомагателен катализатор и усилвател. Винаги е една и съща история: не е нужно да живеем, преструвайки се, че другите вършат нещата на наше място, или че магическа формула, повторена точния брой пъти и с вярната интонация, ще реши всичките ни проблеми.

Свещените предмети обаче са потребно „ увещание “ във всеки миг от деня, че сме следени, обичани и предпазени от безпределно добър, толерантен и милосърден Баща.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР