Разпространените от Министерския съвет твърдения, че служебните правителства под мое

...
Разпространените от Министерския съвет твърдения, че служебните правителства под мое
Коментари Харесай

Гълъб Донев опроверга МС: Манипулация е, че сме уволнили 13 000 служители

Разпространените от Министерския съвет изказвания, че служебните държавни управления под мое управление са “отстранили ” над 13 хиляди чиновници са погрешни и манипулативни. Това се показва в позиция на Гълъб Донев, шеф на кабинета на президента Румен Радев и длъжностен министър-председател от 2 август 2022 година до 6 юни 2023 година, публикувана от прессекретариата на президента.

Общо 13 211 чиновници от министерствата и подчинените им ведомства са освободени по време на служебните държавни управления в интервала август 2022 година - юни 2023 година, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. В известието се показва, че данните са действителни, предоставени от обособените министерства, и са по отношение на публикувана в медии информация по отношение на броя на освободените чиновници в администрацията, които дефинират като „ медийни спекулации “.

Всяка справедлива информация за придвижването на чиновниците в администрацията следва да съдържа основанията за преустановяване на правните отношения, показва Донев в позицията си. Разпратените до медиите “справки ” освен, че не дават отговор на истината, само че и включват всички напуснали по свое предпочитание, преместили се в други администрации, упражнили правото си на пенсия, или са били краткотрайно заети на цивилен контракти, чийто период е изминал и други Нещо повече – включени са и държавните сдружения, както и членовете на политическите кабинети, които естествено си потеглят с всяко държавно управление, добавя той.

Управленското изтощение тласка държавното управление " Денков " в неверна посока. Протестиращите земеделци не са “терористи ”, енергетиците не са хора, “които стачкуват против себе си ”, а в служебните държавни управления никой не е “подписвал с кръв ” да гони хора от администрацията, както се настояваше на едно партийно съвещание, показва Донев.

Напротив, работихме единствено и само да преведем страната през рецесиите, в които ръководещите тогава я вкараха и изоставиха. И успяхме. Видно бе по цените на горивата, по енергийната диверсификация, по квалифицираните закони, по преодоляването на растежа на цените, по прекратяването на Механизма за съдействие и инспекция и така нататък Неслучайно равнището на доверие, с което си потегли служебният кабинет, е и остава недостижимо за настоящия, написа в позицията. Но има нещо по-притеснително. В българската политика операциите са от дълго време употребен способ, за жалост. Но когато се популяризира публично от най-високо равнище - от министър-председателя - то лъжата придобива статут на държавна политика, показва още Гълъб Донев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР