Разпространението на варианта "Омикрон" на коронавируса може да доведе до

...
Разпространението на варианта "Омикрон" на коронавируса може да доведе до
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Омикрон може да забави възстановяването на световната икономика

Разпространението на разновидността "Омикрон " на ковид може да докара до закъснение на темпото на възобновяване на международната стопанска система, съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, представена от Ройтерс.

Георгиева приказва на онлайн форума "Ройтерс Некст " ( "Reuters Next ").

През октомври Международният валутен фонд разгласи, че Фондът залага на напредък от 5,9% на международната стопанска система през 2021 година

"Новият вариант на ковид, който има възможност да се популяризира доста бързо, може да подкопае доверието. Поради това евентуално ще забележим някои намаления на направената от нас през октомври прогноза за напредък на международната стопанска система ", сподели Георгиева.

Същевременно тя уточни, че виртуалната среща (през ноември) сред американския президент Джо Байдън и китайския водач Си Цзинпин е била положителен сигнал за възобновяване на международната стопанска система.

Георгиева съобщи, че американските управляващи първи би трябвало да подхващат ограничения в битката с инфлацията.

По думите ѝ картината на инфлацията по света е друга.

В Съединени американски щати е належащо да бъдат взети ограничения за битка с внезапното нарастване на цените. В други страни обаче тези ограничения не са наложителни, уточни ръководещият шеф на МВФ.

Георгиева заяви още, че от 6 до 10 трилиона $ може да бъдат нужни за битката с изменението на климата през това десетилетие.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР